ANALE SEKS, TOCH MAAR AANKLOPPEN?

anal1 eyeswide shut
ANALE SEKS, TOCH MAAR AANKLOPPEN?

Ondanks de wijdverbreide fantasieën heerst over anale seks en erotiek nog steeds een taboe. Hierdoor remt het mensen over het denken, praten en leren over het seksuele gebruik van de anus.
Het is een erogene zone die dicht bij de genitaliën ligt, rijkelijk voorzien is van zenuwuiteinden en die een verbinding hebben met de belangrijkste spieren in het bekken.

VORMEN

Oraal anaal vrijen staat ook bekend als rimmen, baffen of anilingus
Anale penetratie met de penis komt niet zoveel voor als men denkt Er zijn vele anderen wijzen om erotisch te genieten van een anus. Hierbij kan gedacht worden aan het stimuleren tijdens masturbatie of men kan de anus van de partner prikkelen tijdens geslachtsgemeenschap of orale seks.

Sommige genieten van het gevoel van een voorzichtig draaiende vinger, van zichzelf of van een geliefde, in de anus. Of oraal-anaal vrijen dat ook bekend staat als rimmen, baffen of anilingus.


PIJNLOOS

Ontspannen is noodzakelijk om pijn te vermijden
De gedachte dat anale stimulatie en meer bepaald penetratie steeds pijn doet strookt niet met de realiteit. Door de hoge concentratie van zenuwuiteinden kan het pijnlijk zijn als de anus verkeerd wordt benaderd.

Anderzijds kunnen deze zenuwen voor een erotisch genot zorgen. Een reflex bij penetratie van de anus laat de kringspieren zich sluiten om het indringende object te weren. De tijd nemen en wachten tot deze spieren zich ontspannen is noodzakelijk om pijn te vermijden.

Diegene die gepenetreerd wordt moet, zeker bij het begin van anale experimenten, aangeven dat hij of zij ernaar verlangd en voldoende lichamelijk ontspannen is. Dit vraagt voldoende voorafgaande stimulatie.


GEDULD

Aanspannen en ontspannen
Alleen verlangen is geen garantie op plezierige anale seks ook is een onprettige ervaring altijd de reden voor desinteresse. Langdurige anale spanning is de meest voorkomende oorzaak van anale ongemakken tijdens de seks.

De spanning kan worden verminderd door de anus aan te raken en er aan te wennen, een ideaal moment hiervoor is tijdens het douchen. Leer hoe je de kringspieren kan controleren, aanspannen en ontspannen. Kegeloefeningen zijn hiervoor uitermate geschikt.

Het is een keerpunt bij anale seks wanneer de partner wordt toegestaan de anus te masseren met het besef dat penetratie niet hoeft, men kan zich dan concentreren op het genot dat deze erogene zone kan opleveren.


CONTROLE

Veiligheid en comfort
Als men een vinger ongeveer 4 cm in de anus laat glijden kan men duidelijk de twee sluitspieren lokaliseren, er is ongeveer een halve cm tussen deze beide kringspieren. De externe sluitspier wordt bestuurd door het centrale zenuwstelsel, die is eenvoudig te controleren.

De interne sluitspier wordt bestuurd door het autonome zenuwstelsel. Deze interne sluitspier reageert op angst en bezorgdheid tijdens anale seks. Zelfs als de passieve partner tracht om zich te relaxen zal de anus zich automatisch aanspannen. Veiligheid en comfort zijn essentiële voorzorgsmaatregelen voor anale seks. Zelfs als een persoon zich comfortabel voelt tijdens anale seks, moet zij of hij nog steeds leren om de interne sluitspier te controleren.

Er kan meer controle over de interne sluitspier komen als er regelmatig met een vinger aan worden gevoeld tijdens het dagelijks douchen. De spier kan hierop reageren en zal als reactie hierop uiteindelijk meer ontspannen. Alleen al aandacht geven aan de interne sluitspieren is belangrijker dan enkel trachten deze te ontspannen. Iedereen kan leren om geleidelijk aan de interne sluitspier te kunnen sturen.


GENOT

Bron van plezier
De hoogste concentraties van zenuwuiteinden zitten rond de anale opening, het binnenste gedeelte reageert voornamelijk op druk. Sommige genieten van het volle en drukkende gevoel met name voor liefhebbers van fisten is rectale druk van belang.

Voor mannen is de prostaat een bron van plezier als deze door een vinger wordt gemasseerd. De prostaat zit net een paar centimeter voorbij de rectale wand. Ook het uiteinde van de penis zit vlakbij de anale opening. De penis wordt door de meeste vormen van anale seks gestimuleerd.


ORGASME

Mannen ervaren een orgasme van anale stimulatie doordat ze zich te concentreren op de prostaat
Slechts een beperkt aantal personen kan bij anale seks tot een orgasme komen zonder directe stimulatie van de genitaliën.

Bij vrouwen wordt dit waarschijnlijk opgewekt doordat de spieren in het bekken samentrekken, en een kleine minderheid door de pure opwinding van anale penetratie. Mannen ervaren een orgasme van anale stimulatie doordat ze zich te concentreren op de prostaat. Ook reageren ze ongetwijfeld op de indirecte stimulatie van de penis.

Orgasmes van anale stimulatie treden het meest waarschijnlijk op als de deelnemers zich grondig in hun gevoelens en fantasieën verdiepen.


GLIJMIDDEL

Glijmiddelen op waterbasis zijn aan te raden
Velen hebben de dezelfde regels voor de penetratie van de vagina en het rectum hoewel beide zijn bekleed met zacht weefsel en uittrekbaar zijn, zijn ze totaal verschillend.

De endeldarm is niet recht, na het korte anale kanaal dat de anale opening verbindt met de rectum, kantelt het rectum naar de voorkant van het lichaam. Het is belangrijk dat men zelf nagaat in welke houding men het best anaal gepenetreerd wordt. Het rectum produceert erg weinig vocht in tegenstelling tot de vagina daarom vereist rectale penetratie altijd een glijmiddel.

Glijmiddelen op waterbasis zijn aan te raden, sommigen hebben veel nodig voor anderen volstaat wat spuug.


ONDERWERPING

Anale seks wordt door veelal gezien als een dominante daad. Er leeft bij velen een intens verlangen en fantasieën over passief te zijn met anale seks. De gedachte dat zij op zulke wijze genomen worden is voor deze personen een geweldige sensatie.


anal1 eyeswide shut
anal1 eyeswide shut

COMMENTAAR

VOEG EEN REACTIE TOE

You must be logged in to comment.