De foute man bestaat omdat er vraag naar is – Deel 2


De foute man bestaat omdat er vraag naar is – Deel 2

Maar er zijn toch meer soorten foute mannen?

Mannen die hun foutheid en egoïsme niet onder stoelen of banken schuiven vind ik ook niet echt fout. Die laten de vrouw de keus. Weer andere mannen zijn ook niet fout maar gewoon ‘fucked up’, ze drinken te vaak te veel of hebben andere destructieve gewoonten, gedragen zich agressief of vervelend, misbruiken hun partners, gaan vreemd en zijn niet bereid te veranderen. De signalen van fucked up mannen zijn relatief makkelijk te herkennen als je niet verblind bent door verliefdheid en bereid bent te leren van fouten. Hier een artikel over typen die maar beter kunt vermijden.

De hamvraag: wat kun je als vrouw doen om foute, manipulatieve mannen te vermijden?

fantasiespelletje
Allereerst is het goed te erkennen dat de foute man vooral een spook is uit je eigen fantasie. Je kunt niet alleen de man de schuld geven.

Dan onderschat je je eigen macht. Je creëert de foute man in zekere zin zelf, in samenspel met iemand die graag hetzelfde spel speelt. En je weet het heus wanneer je meedoet in een gezamenlijk fantasiespelletje. Als je dat niet bevalt, snap out of it. De kans is echter dat je het wel leuk vindt.


Dat is iets te makkelijk, er zijn toch wel signalen waar je op kunt letten?

In the heat of the moment
Het probleem is dat we gehecht zijn aan de fantasie van de spannende man. In the heat of the moment geven we ons daar graag aan toe. We willen alleen de kater achteraf niet. Er zijn genoeg signalen om te zien of iemand een spelletje speelt of oprecht is geïnteresseerd.

Mensen bij wie het om het tijdelijk ‘fantasiespel’ gaat, zijn niet geneigd te investeren in jouw dagelijkse leven, die willen het spel in stand houden, en voelen niet een drang om jouw wereld daarbuiten, zoals vrienden, familie, collega’s, te leren kennen.

Ook het vermijden van toekomstplannen is een teken aan de wand. Wil je weten of iemand oprecht is, wees niet te bescheiden om gevoelige vragen te stellen, over zijn relatieverleden of diepere verlangens bijvoorbeeld. Misschien niet leuk, waarschijnlijk wel verduidelijkend. Vermijdende of vage antwoorden kunnen een teken zijn dat de interesse niet diep gaat.


Waarom spreken we vaker van foute mannen dan foute vrouwen?

verleiden tot een avondje plezier
Vrouwen en mannen hebben iets andere verlangens als het gaat om de liefde. Voor de meeste vrouwen is seks iets wat ze heel gemakkelijk krijgen, mannen moeten daar over het algemeen veel meer moeite voor doen. Dat geeft andere prioriteiten. Vrouwen hebben meer behoefte aan iemand die deugt op de lange termijn. Mannen ook, maar ze zullen de kans op seks met een aantrekkelijke vrouw niet snel laten schieten. Zij zien het vrouwelijke equivalent van de foute man eerder als een welkome kans. En omdat mannen seks makkelijker loskoppelen van intimiteit, laten ze zich sneller verleiden tot een avondje plezier zonder gevolgen. En hoe meer keuze aan vrouwen de desbetreffende man hierin heeft, hoe minder snel hij zich exclusief zal binden aan één vrouw. Foute mannen zijn fout, omdat ze bij veel vrouwen het gevoel oproepen dat zij een boot zijn die je niet wilt missen. Hij is niet exclusief.

Veel vrouwen herkennen het bijtijds wanneer het de man alleen om de seks of spanning te doen is, maar bij foute mannen willen ze die gok nemen.


Heb je tot slot nog een algemeen liefdesadvies?

Leven en liefde is niet zonder risico’s. En het is goed en nodig om die af en toe te nemen. Zeker op liefdesgebied. Soms lijkt iemand fouter dan ie is, soms is het andersom. Als je maar leert van je ervaringen.

Als je vaak wordt teleurgesteld door foute mannen is dat een teken aan de wand dat dat je ofwel iets meer geduld moet hebben en waarschijnlijk meer op je intuïtie moet vertrouwen. Vaak weet je het als iets te mooi lijkt om waar te zijn, maar wil je het niet weten. Intuïtie is belangrijk. Twijfel je aan jezelf? Vraag het vrienden en vriendinnen, soms zien zij veel duidelijker wat jij niet wilt zien. Als je iets niet vertrouwt doe het dan rustig aan, en laat je niet onder druk zetten. Doe geen dingen waar je niet achterstaat, alleen om een ander te pleasen of bij je te houden. Iemand gaat daardoor echt niet meer van je houden.Bron

COMMENTAAR

 1. Gold en Infina

  maart 14, 2016

  Foute mannen zijn meestal degene die geen “foute” vrouwen kunnen bekoren of benaderen.
  Dan dient men zich eerder de vraag te stellen wie in dat geval fout kan zijn?
  Nadenkend in het geval men enige eq zou hebben of enige respect van het foute zou willen of kunnen gebruiken vind ik het als deelgenoot van C ( vrouw of man , laat ik aan uw verbeelding over)
  dat men eerder dient na te denken wat zonder respect is in plaatst van wat fout kan zijn.
  Mannelijk of vrouwelijk blijf humaan voor je het over fout zal hebben anders zal je leven wel eens fout kunnen zijn. Greetings B & C

VOEG EEN REACTIE TOE

You must be logged in to comment.