Eyes wide shut trend: Parenclub, Dancefeest of Priveparty?


Eyes wide shut trend: Parenclub, Dancefeest of Priveparty?

Stanley Kubrick’s gelijknamige film uit 1999 heeft een ware trend gezet. Eyes Wide Shut thema feesten zijn momenteel overal te vinden. Wat is de aantrekkingskracht van Eyes Wide Shut en welk type feest past het beste bij je? Een van onze leden vertelt.


In de film Eyes Wide Shut is er een geheim genootschap waarvan slechts een zeer geselecteerd gezelschap lid kan worden. De locatie, een geheimzinnig kasteel, spreekt enorm tot de verbeelding. Het feit dat je een password moet hebben om toegelaten te worden tot deze elitaire club, de stijlvolle entourage; heren in smokings en dames in hun mooiste jurken, zorgvuldig verborgen onder lange capes.

De maskers achter welke men onherkenbaar is en waarbij de verbeelding de rest moet invullen. Het inwijdingsritueel van de novices in het Latijn, onder strakke regie. Alles overgoten met de zo kenmerkende mysterieuze sfeer. Dat tezamen leidend tot een zinderend bacchanaal waar de langzaam opgevoerde spanning uiteindelijk explodeert tot een orgie die de fantasie te boven gaat. En alles, shhhh. Eyes Wide Shut.


Parenclub

Ervaring in een parenclub
Het feit dat men gemaskerd is draagt bij tot het vrijer voelen en meer durven, omdat men zich veiliger voelt vanwege de onherkenbaarheid. In swingersclubs worden ook regelmatig Eyes Wide Shut feestjes georganiseerd. Eva (38) vertelt over haar eerste ervaring in een parenclub:

”Ik was nog niet eerder in een parenclub geweest maar was erg nieuwsgierig hoe het er daar aan toe zou gaan, qua sfeer. Ik was wel wat zenuwachtig, ik had het idee dat het erg plat zou zijn en dat er veel opdringerige mannen zouden zijn. Ik ging naar club “The Gallery’s”, een niet al te grote club in Schilde, België. Bij aankomst moest je je direct omkleden in lingerie. De club had een prettige vibe, een beetje bruin café sfeer. Een soort bar dancing zoals je die in een dorp zou verwachten. Heel gemoedelijk en mensen die gewoon een praatje met elkaar maakten in de bar of in de rookruimte. Achterin de club stond een warm en koud buffet.Daar stonden zeker vijf single mannen omheen
In de verschillende ruimtes boven kon je seks hebben. Er waren die avond verhoudingsgewijs veel single mannen, en ik werd wat nerveus hoe die zwijgend door de gangen liepen. In een van de ruimtes lag een koppel en daar stonden zeker vijf single mannen omheen te wachten totdat ze uitgenodigd zouden worden. Maar ook daar was niemand opdringerig, al voelde ik hun blikken wel op me.

Er stond in een van de ruimtes ook een gynaecologenstoel, mijn fantasie werd er enorm door geprikkeld! We hebben deze echter niet gebruikt. Er waren die avond geen koppels die mijn vriend en ik aantrekkelijk vonden, dus uiteindelijk zijn we na een gezellige avond gewoon naar huis gegaan. Dat was echter prima voor een eerste ervaring, de volgende keer wellicht een stapje verder. Een Eyes Wide Shut feestje in een parenclub lijkt me een andere sfeer dan het Eyes Wide Shut van de film, omdat niemand de regie heeft. Het is wel een goede manier om je gemaskerd in een orgie te begeven, ik denk dat mensen die nog wat terughoudend zijn dan eerder zouden meedoen.”


Dancefeest

Naast swingersclubs zijn er ook Eyes Wide Shut dancefeesten, zoals Little Sins of Madame Homard. De nadruk ligt hierbij op dansen met een vleugje erotiek.

Gewoon een dancefeest in je ondergoed
Eva: “Het Eyes Wide Shut feest van Little Sins was op een geheime locatie, wat bijdroeg aan de voorpret. Bij aankomst werden we begroet door twee ridders. Pas na aankomst kleedde je je om in cape en masker met daaronder lingerie, heels en kousen. Dat betekende dat je bij binnenkomst al veel mensen zonder masker had gezien, maar ik kan me zo voorstellen dat omwonenden een optocht van gemaskerde mensen in capes niet op prijs zouden stellen. De maskers maar vooral ook de capes droegen bij tot de sfeer, het deed me denken aan de film. Bij het openingsritueel werden aan de mensen kaarsen uitgedeeld, en volgde er een wat kluchtachtige openingsceremonie.

Het feest zelf was vrij massaal, een paar honderd mensen. De nadruk lag op het dansen, want seks op de dansvloer was niet toegestaan. Overigens vond ik het leuk dat een van de DJ’s, 100% Isis, ook in lingerie gekleed was. Om 00.00 was het toegestaan om je masker en cape af te doen. Daarmee was het ook direct gedaan met de mystieke sfeer, en was het gewoon een dancefeest in je ondergoed. Hoewel dit feest meer gericht was op dansen en flirten dan erotiek, was er boven wel een ruimte waar men een stapje verder mocht gaan. Daar werd zwijgend in het halfduister seks bedreven. Voor mij niet echt opwindend, en qua sfeer ook niet heel fijn. De parenclub voelde een stuk prettiger als je dat vergelijk zou kunnen maken.”


Privefeestje

Een privéfeestje is soms op een externe locatie maar vaak ook in de residentiële woning van de organisator. Er wordt een beperkt aantal mensen geselecteerd en toegelaten.

De voorbereiding is voor mij al een groot deel van de voorpret
Eva: “Ik heb nu verschillende Eyes Wide Shut privéfeestjes meegemaakt, variërend van 12 tot circa 30 personen. Het grote verschil is dat deze feestjes zeer geregisseerd zijn. Van tevoren geef je je op en voel je de spanning of je al dan niet geselecteerd zult worden. Je leeft je in in het thema, de dresscode moet strikt opgevolgd worden. De voorbereiding is voor mij al een groot deel van de voorpret. Ook moet je op voorhand een aantal opdrachten of fantasieën opgeven die verwerkt worden tot opdrachten. Van tevoren leef je er dus echt naartoe.


Mensen komen met een password gemaskerd binnen, gekleed volgens het thema, wat meestal betekent heren in smoking en dames in stijlvolle avondjurken met daaronder verfijnde lingerie. De feestjes zelf zijn qua aankleding zeer geraffineerd, met goede drankjes en hapjes. Dit is iets waar de gastheer en/of –vrouw duidelijk zorg aan besteden. De avond zelf wordt geleid door een ceremoniemeester, je voelt de hiërarchie wat bijdraagt tot de mystiek en spanning. Novices worden door middel van een speciaal ritueel geïnitieerd. Er worden opdrachten gegeven, en de sfeer wordt hand over hand geïntensiveerd.


Zorgvuldig opgebouwde spanning met een explosieve climax
Zowel voor actieve participanten als voyeurs is er veel te ervaren en te beleven, hoewel het feest het meest geslaagd is als iedereen zonder voorbehoud meedoet. Uiteindelijk wordt aan de genodigden de vrije hand gegeven en gaat het over tot zover de fantasie strekt. Al die tijd blijft iedereen anoniem want de maskers zijn de gehele avond verplicht. Voor mij is dit het echte Eyes Wide Shut gevoel. De voorbereiding, de spanning, de mystiek, de zorgvuldige opbouw van de avond, de rituelen en de uiteindelijke climax. Als dit nu ook nog in een mysterieus kasteel zou plaatsvinden dan is dit voor mij echt het summum.”


Concluderend, afhankelijk van je eigen voorkeuren kun je kiezen voor: een feestje in een parenclub waar de nadruk op seks en swingen ligt; een dancefeest waar de nadruk op dansen en flirten ligt; of een privéfeestje in een kleine setting waar de nadruk op mystiek en zorgvuldig opgebouwde spanning met een explosieve climax ligt. Voor elk wat wils, en het uitproberen waard.

Omwille van privacy zijn namen gefingeerd

MuziekCOMMENTAAR

 1. Profielfoto van incognito

  incognito

  januari 18, 2016

  De laaste twee trekken ons aan,
  dans en erotische party gaan we binnenkort eens dan gemaskerd bal in antwerpen
  en een ews party gaan we volgende keer proberen bij te zijn.

 2. Profielfoto van Dustbiter

  Dustbiter

  januari 19, 2016

  Wij vinden ze alle drie wel leuk… Wat afwisseling kan nooit kwaad…
  En…. alle drie kunnen ze super leuk zijn maar ook wel eens tegenvallen.
  Onlangs nog een party gedaan met zeer hoge verwachtingen en voor ons was het een echte flop.
  Maar… wij treuren niet, op naar de volgende …. !!!

 3. Profielfoto van Eyes wide shut lovers

  Eyes wide shut lovers

  juli 17, 2017

  Wij hebben ook wel interesse in de privé ews party’s. Maar hoe kom je aan een uitnodiging. Al veel gezocht, maar nog geen privé party gevonden. Zelf al overwogen om zelf een privé party te organiseren. Iemand daar ervaring mee?

VOEG EEN REACTIE TOE

You must be logged in to comment.