IS GROOTTE BELANGRIJK VOOR EEN VROUW?

fc25
IS GROOTTE BELANGRIJK VOOR EEN VROUW?

De penis wordt door veel mannen beschouwd als een belangrijk onderdeel van hun lichaam. Een erectie is een symbool van mannelijkheid en daardoor wordt viriliteit en lengte te snel met elkaar verbonden. Sommige zijn ontevreden over de lengte van hun penis wat repercussies heeft naar het zelfvertrouwen en functioneren van deze mannen.

GEMIDDELD

iets kleiner
De gemiddelde lengte van de penis in erectie van de Vlaamse mannen ligt rond 14 cm. Dat blijkt uit een enquete van het één-programma ’Ook getest op mensen’ eerder dit jaar. Ruim 53.000 deelnemers vulden de enquete in. Mannen komen zelf uit op een gemiddelde lengte van 15,5 cm, de vrouwen schatten de penis in erectie met gemiddeld 14,6 cm iets kleiner en ook juister in. Goed om weten voor alle mannen, liefst bijna 90 procent van de vrouwen is zeer tevreden met die lengte. Maar ook 83 procent van de deelnemende mannen is daar meer dan tevreden mee.

TAXEREN

Weinigen slagen er in om op louter zicht de grootte correct in te schatten. Laat staan dat ze het kunnen doen in een staat van opwinding. De kans dat ze het verschil ziet tussen een penis van 14 cm en een van 18 is bijzonder klein, tenzij hij opmerkelijk kleiner of groter is dan de middelmaat zal het de grootte niet echt opvallen.

Bovendien is iedere penis, net als borsten, verschillend. Er bestaat ook geen algemene consensus over wat de ideale vorm en afmeting is aangezien dit sterk afhankelijk is van uw partners lichaam, verlangens en fantasieën. Vergeet ook niet dat zij hem niet van bovenaf bekijkt maar er tegen aan ziet. En dan ziet alles er heel wat aanzienlijker uit.


IMPORTANT

Mannen met een kleinere penis zijn beter in bed
Er blijkt geen verband te bestaan tussen de penisgrootte en de tevredenheid over seks. Mannen hechten vaak te veel belang aan de grootte van hun lid en denken soms dat hun penis te klein is of dat vrouwen vooral vallen voor een grotere penis. Maar noch de lengte, noch de omtrek van de penis zijn doorslaggevend voor goede seks. Het zijn vooral de eerste centimeters van de vagina die seksueel erg gevoelig zijn. Om een goede minnaar te zijn heb je niet alleen je penis nodig. Vrijen doe je immers ook met je handen, mond en tong, met je hele lichaam.

Als een man een extreem kleine penis heeft wordt de seks wel moeilijker, ditzelfde geldt als een man een extreem grote penis heeft. Het is wel zo dat de man met een grote penis vaak minder zijn best doet in bed, ze zijn vaak zo onder de indruk van hun lid dat ze denken dat hun penis het werk wel doet. Mannen met een kleinere penis zijn beter in bed omdat ze vaak creatiever met hun kleinere penis omgaan dan alleen erin en eruit. Tenslotte, er zijn meer vrouwen die klagen over een te grote dan over een te kleine penis.


VERTROUWEN

heb vertrouwen in je eigen kunnen
Zich druk maken om penisafmetingen en de bijhorende prestaties zal op termijn niets opleveren, integendeel. Heel vaak kan dit leiden tot verlies van vertrouwen in eigen kunnen en in het ergste geval kan het leiden tot psychologische klachten en belandt men in een vicieuze cirkel.
Onderzoek wees uit dat mannen met een grotere penis meer sekspartners hebben dan anderen die kleiner geschapen zijn. Dat heeft vooral met hun zelfvertrouwen te maken en niet zozeer met de afmetingen van hun lid, de dames kunnen dat immers niet op voorhand weten. De boodschap is dus : heb vertrouwen in je eigen kunnen. Zelfvertrouwen is ook bij seks aantrekkelijk en motiverend.fc25

VOEG EEN REACTIE TOE

You must be logged in to comment.