IS IEDEREEN EEN BEETJE BISEKSUEEL?

bi
IS IEDEREEN EEN BEETJE BISEKSUEEL?

Biseksualiteit lijkt altijd een beetje op de wip te zitten tussen authentieke seksuele oriëntatie en plat seksueel opportunisme. Al te gauw wordt gezegd “ze moeten maar eens leren kiezen”.

SEKSUELE ORIENTATIE

romantische oriëntatie
We kijken allemaal wel eens naar andere mannen en vrouwen, denkend “die ziet er goed uit!”. Daarom hoeven we ons nog niet dadelijk af te vragen wie we eigenlijk zijn op seksueel vlak – het is wel wat complexer dan dat. De term “seksuele oriëntatie” wordt te pas en te onpas gebruikt maar wat houdt het eigenlijk in? Er is een link tussen seksuele oriëntatie en “romantische oriëntatie”. Met wie zie je jezelf een relatie aangaan?

Op wie zou je verliefd kunnen worden? Op mannen? Vrouwen? Allebei? Want met wie je een relatie hebt bepaalt toch of je hetero, homo of bi bent? Daarnaast is er de vraag tot wie je je seksueel aangetrokken voelt.

Wat windt je op? Met wie zie je jezelf wel eens tussen de lakens duiken? Met mannen? Vrouwen? Allebei? Want met wie je in bed kruipt bepaalt toch of je hetero, homo of bi bent?


FANTASEREN

zelfidentificatie
To make matters worse zijn die vragen op zich al dubbelzinnig. Zo is de groep mannen en vrouwen die wel eens fantaseren over seks met iemand van hetzelfde geslacht relatief groot. De groep die dat soort fantasie ook omzet in realiteit is al een stuk kleiner, maar wél substantieel groter dan de enkele precentages ‘homoseksuelen’ die je typisch in studies terugvindt.

Ten slotte is er nog de vraag naar zelfidentificatie: hoe zie jij jezelf? Welk vakje vink je aan? Homo? Hetero? Bi? Weet je zelf op wie je verliefd kan worden, wat je in je fantasie kan opwinden, met wie je seks kan hebben en hoe je jezelf bestempelt? Je voorkeur qua ‘romantische oriëntatie’, seksuele aantrekkingskracht en je zelfidentificatie hoeven zelfs niet in dezelfde lijn te liggen.

De cijfers van Sexpert, een recente studie in Vlaanderen, liegen er niet om: drie vierde van de vrouwen met holibi-seksuele fantasieën vrijt niet met iemand van hetzelfde geslacht en/of noemt zichzelf geen holebi (72 %). Voor mannen is dat bijna de helft (46 %). Het vraagstuk is dus veel minder zwart-wit dan het op het eerste gezicht lijkt.


HET BI-ZIJN

biseksueel getinte fantasie
Wat dan met biseksualiteit? Ben je biseksueel als je relaties hebt met mannen en met vrouwen? Ben je biseksueel als je vrijt met mannen en vrouwen? Of ben je al biseksueel als je bijvoorbeeld als man wel eens fantaseert over mannen?

Het meest waardevolle antwoord ligt dikwijls in jezelf. Hoe zie jij jezelf? Zie je jezelf als biseksueel? Prima. Zie je jezelf als hetero die wel eens een biseksueel getinte fantasie heeft? Helemaal oké. Enzovoort. Maar of we allemaal een beetje biseksueel zijn? Nee, waarschijnlijk niet. Hoe groot de groep is hangt af van wie je als biseksueel wilt bestempelen. Moet je en romantisch en in je seksuele fantasie en in je seksuele praktijk gericht zijn op mannen en vrouwen? Dan blijft de groep biseksuelen heel klein.

De groep die zichzelf ziet als hetero maar in seksuele fantasieën toch opgewonden kan worden van mannen en vrouwen, die is veel groter dan we denken of durven toegeven.’


COMMENTAAR

 1. Eduardo

  maart 8, 2017

  Noem het een droom, een wens, een fascinatie maar na het kontje te hebben leren kennen met een vorige partner werd de zin om ook eens anaal genomen te worden alsmaar groter.
  Me voorstellende dat een ‘man’ me zou ontmaagden, kreeg ik niet geplaatst. Ik was en ben toch hetero?
  Tot een fwb vriendin me voorstelde om samen naar een shemale te gaan. Mss dat door het meer vrouwelijke uiterlijk ik het idee van genomen worden door een ‘man’ van me kon afzetten.
  Wel …. het was zalig. Samen met vriendin de shemale pijpen, rimmen, zoenen, …. 6 handen die allemaal wel iets deden … overheerlijk.
  Le môment sûprème, ik die anaal werd ontmaagd was fantastisch. Een niet al te grote, warme penis die in mijn kontje verdween …. geen speeltje dat daar tegenop kan. hemels.
  Doe het eigenlijk minder dan ik zou willen maar jah …. een shemale vind je nu niet op elke hoek van de straat.

   • Eduardo

    december 20, 2021

    Zeker een aanrader ;-). Wij hadden een aziatische she gevonden (internet). Was ongelooflijk voorzichtig en … had een eerder dunne penis waardoor het echt heerlijk was. Spijtig genoeg is hij/zij niet meer in Belgie en het huidige aanbod blijkt ongelooflijk commercieel te zijn. Spijtig want zowel mijn vriendin als ik vonden trio op die manier hemels.
    Dus mochten jullie bij een zalige she terechtkomen …. de interesse hier is er nog steeds.
    Have fun hier en op de kasteelfeesten 😉

VOEG EEN REACTIE TOE

You must be logged in to comment.