Steampunk als basis van de stomende erotische fantasie


Steampunk als basis van de stomende erotische fantasie

Steampunk, een fantasiewereld, die terug gaat naar de 19de -eeuwse tijd van de stoommachines, vormt de basis van heel wat hedendaagse erotische fantasieën.

Deze fantasiestijl en term is ontstaan einde van de jaren tachtig, als een variant op cyberpunk.

De term lijkt te zijn bedacht door sciencefictionauteur K.W. Jeter, die probeerde een overkoepelde term te vinden voor de verhalen van Tim Powers (The Anubis Gates,), James Blaylock (Homunculus,) en zijn eigen werken (Morlock Night, 1979 en Infernal Devices, 1987), die zich allen afspeelden in het victoriaanse tijdperk.


Denkbeeldige samenleving

Stoomtechnologie
De eerste steampunk-verhalen die onder deze naam uitkwamen afspeelden zich af in het verleden en waarin stoomtechnologie werd gebruikt in plaats van cyber-technologie.

Aanvankelijk hadden deze verhalen een dystopische achtergrond. (= een denkbeeldige samenleving met louter akelige kenmerken waarin men beslist niet zou willen leven, cfr. Mad Max).

Pas later ontwikkelden de verhalen zich meer in de richting van de utopische- en heldenthema’s van victoriaanse sciencefictionromans.


Transformatie

Teletijdmachines
Men gaat terug in de verhalenwereld van o.a. Jules Verne om met stoommachines, mechanische machines en teletijdmachines om heerlijke en spannende avonturen te beleven in dit tijdperk, met mogelijke tijdsprongen naar het verleden en de toekomst.

Een van de belangrijke pijlers in deze fantasie wereld is de transformatie naar een personage. De prachtige victoriaanse kledij met korsetten, laarzen, hoge hoeden , stoombrillen, mechanische horloges en maskers maken van ieder een uniek personage.

Niet nodig te vermelden dat ook de makers van de film Moulin Rouge hierdoor ook geïnspireerd werden.


Textielvarianten

Textielvarianten
Ook in de erotische fantasiewereld zien we een duidelijke opmars van deze outfits en thema’s en vervangen zelfs hier en daar de typische BDSM kledij.

Het aanbod van meer fantasie, kleur en textielvarianten maakt deze erotische fantasiewereld meer toegankelijker voor een breder publiek.

Graag willen wij deze informatie delen met onze leden en nagaan of er onder de leden reeds steampunk-lover zijn. In dit kader zijn we zelf al aan het brainstormen om een Steampunk Galabal te organiseren met op het einde een erotisch-dance afterparty.

“Suse-Verne” of de “telesexmachine “ zouden het thema voor een Steampunk Galabal kunnen zijn, graag een aantal ideeën van de leden …


COMMENTAAR

 1. Profielfoto van Mili

  Mili

  januari 8, 2020

  Hey, mss niet direct een antwoord op jou vraag……….., maar ik heb een nonnenkostuum voor haar en voor mij een paters kostuum gekocht en gaan dit WE alles eens uittesten, hihi………….

 2. Profielfoto van Reizigers70

  Reizigers70

  januari 8, 2020

  Het zijn juist dit soort thema’s die we al lang zoeken. Deccadent (b)lijkt toch de juiste vindplaats te zijn.

  Als liefhebbers van het SF & fantasy genre worden we dolenthousiast van een dergelijk initiatief. Cosplay-evenementen als Comicon en Elfia hebben vaak een erotische lading die zelden tot uiting mag komen. In de afterparty zouden we ons graag eens laten gaan.

 3. Profielfoto van EgotisticDrip

  EgotisticDrip

  januari 9, 2020

  Eerlijk kende we dit niet op voordien, maar kijkend naar der foto’s. Wij zijn fan in elk geval!
  Sorry helaas geen geweldige ideen er over. Ik volg wel Reizigers70 commentaar, een dikke +1 op dat.

 4. Profielfoto van Master Art

  Master Art

  januari 13, 2020

  Blij te zien dat deze vorm van > KUNST < hier aan bod komt.
  Wat betreft de vraag naar Steampunk-lovers , mag u mij alvast hierbij aantekenen.
  vanuit mijn artistieke ervaring , is Steampunk , naast cosplay en aanverwante
  een kunstvorm waarmee ik inmiddels al wel wat jaren vertrouwd ben.

  Een Roleplay World ano …. , in a city als London , Paris waar de straten bevolkt worden,
  door Decadente Dandy's ( Jack the Tripper ) , en Courtisane al la mata hari .
  k ga alvast bij the league of extraordinary gentlemen mijn gepast voertuig reserveren.

VOEG EEN REACTIE TOE

You must be logged in to comment.