MET GEBALDE VUIST – FISTEN

Fisten komt bij alle vormen van seksuele relaties voor, in het bijzonder bij een BDSM-relatie omdat onderdanigheid en controle daar belangrijke elementen zijn.

 

Vagina of endeldarm
Bij het fisten wordt de volledige hand in de vagina of endeldarm van een vrouw, of de endeldarm van een man ingebracht. Vrouwen kunnen ook dubbel gefist worden, waarbij gelijktijdig een hand in de vagina en een tweede hand in de endeldarm gebracht wordt. Nadat de hand volledig ingebracht is, wordt een vuist gemaakt.GEVOELENS – ACCEPTATIE

(zelf)-beheersing
Fisting is in eerste instantie bedoeld om ongekende (nieuwe, spannende) sensaties op te wekken en is zeker niet aan te bevelen om pijn te veroorzaken. Het is genot dat voorop staat.

Vuistneuken heeft alles te maken met (zelf)-beheersing, vertrouwen en experimenteer-behoefte van beide partners. Het is een uitgesproken vorm van bezitnemen van iemands lichaam versus door iemand je lichaam in bezit laten nemen. In die zin zijn er parallellen te trekken met penetratie met penis, seksspeeltjes of andere voorwerpen.
Het spreekt voor zich – gezien de bijzondere vorm van penetratie – dat bij fisting gevoelens van fysieke dreiging, beheersing, van inbezitname enerzijds, en emotionele dreiging, overgave, in bezit genomen worden anderzijds, komen kijken.

Het is een mythe dat een vrouw “versleten” of “overdadig gebruikt” moet zijn om vaginaal gefist te kunnen worden. Het overgrote deel van én jonge én rijpere vrouwen – die al dan niet kinderen gebaard hebben – kunnen gefist worden.

Je zou denken dat de menselijke vagina altijd erg veerkrachtig is, er kan immers een baby doorheen. Dat is niet helemaal correct want bij een bevalling maakt het vrouwelijk lichaam een hoge dosis hormonen aan die maken dat de vagina flexibeler en rekbaarder wordt. Toch kunnen vagina’s aanzienlijk dikkere voorwerpen aan dan een – zelfs extreem dikke – penis. Het bijzondere is dat een vagina ook één vinger kan omknellen.

De huid van de schaamlippen, net als de inwendige huid, is wel erg gevoelig en vatbaar voor scheurtjes.
Aarsfisting is dus behoorlijk meer riskant dan vaginale fisting.


VOORBEREIDING EN COMMUNICATIE

vraag het een arts
Een aantal basisvoorwaarden dienen in acht genomen te worden om het zo lekker, veilig en voorzichtig mogelijk uit te voeren.

De gefiste moet zich volledig durven geven en voldoende ontspannen (kunnen) zijn. Een sterke vertrouwensband tussen fister en gefiste is essentieel.
Leer als fister een minimum aan anatomie, haal er je voordeel uit en ga voorzichtig te werk. Wat de ene kan hebben, kan heel anders liggen bij de ander. Vraag van tevoren aan de gefiste of die bepaalde lichamelijke problemen of medische ingrepen heeft gehad die betrekking hebben op vagina, anus of endeldarm. Oordeel samen of je de risico’s die er eventueel uit kunnen voortvloeien bereid bent te nemen. Bij twijfel: vraag het een arts.

In het geval van fisting is pijn een signaal van het lichaam om aan te geven dat er schade kan ontstaan en aangezien vagina en endeldarm kwetsbare organen zijn en onttrokken zijn aan ons zicht, is voorzichtigheid geboden.
Verhinder dat de gefiste teveel bewegingsvrijheid heeft. In eventuele panieksituaties is het beter niet te heftig te kunnen bewegen om zelfverwonding te voorkomen. De fister moet in controle zijn én blijven! Dit houdt ook meteen in dat zelffisting niet aan te bevelen is. Zowel fysiek als psychisch (paniek) kunnen er problemen optreden die riskant zijn.

Het verdient aanbeveling het schaamhaar aan vagina en aars ofwel volledig af te scheren of zeker kort te trimmen. Lang schaamhaar trek je mee naar binnen en dat veroorzaakt pijn die de ontspanning bemoeilijkt.
Zet alleen door met de instemming van de gefiste en spreek duidelijk af dat deze kan aangeven wanneer het moet stoppen. Stop is stop! En wel onmiddellijk! Niet elke vagina kan het aan en natuurlijk speelt de grootte van je hand een meebepalende rol.

Breng diegene die je gaat fisten in rust voor je eraan begint. Massage is daarbij een prima hulpmiddel, maar ook net na een orgasme kan een ideaal moment zijn.
Blijf ook steeds praten en bevragen én kijken naar de expressie van gezicht en lichaam van de gefiste. Zie je iets dat je verontrust, vraag! Fisten is niet het moment om angst te gaan oproepen! Je kunt door overhaasting of dommigheid de gefiste behoorlijk beschadigen en er misschien zelfs je zorgvuldig opgebouwde vertrouwensrelatie mee verliezen.

Zorg ervoor dat niets of niemand je kan storen. Eens je jouw hand binnen hebt kan je niet snel even terugtrekken omdat er bv. iemand binnenkomt of omdat er een kaars omvalt en een brandje ontstaat.
Draag bij voorkeur latex- of chirurgische handschoenen om te vermijden dat je de gefiste beschadigt binnenin en/of besmet met onzuivere handen of nagels. Ringen of andere voorwerpen aan je vingers en handen zijn sterk af te raden. Als je zonder handschoenen wil fisten zorg dan dat je handen zeer grondig gewassen zijn en je nagels zo kort mogelijk geknipt en vrij van scherpe of ruwe randjes zijn.


GELEIDELIJKHEID

Vergeet ook je polsen niet
Gebruik overdadig glijmiddel op basis van water of olieachtige vloeistoffen zowel op je handen/hand-schoenen, maar ook in de vagina. Vergeet ook je polsen niet. Let op voor zaken die allergische reacties kunnen opwekken zoals geur- of kleurstoffen. Natuurlijke en zuivere olieproducten (bv. soja of jojoba) bieden daartoe de beste garantie.

Neem je tijd om de vaginaspieren langzaam op te rekken. Maak zacht draaiende, in – en uitgaande bewegingen en maak de cirkel-beweging steeds groter en steviger. Begin met één vinger en voer langzaam op naar vier en voeg tenslotte je duim bij. Net voorbij de duim is je hand het breedst. Doe het stapsgewijs en forceer niet!
Pas als je alle vingers binnen hebt kan je een vuist gaan maken. Je zult merken dat de vagina zich om je pols weer zal sluiten.

Merk je aarzeling, dan kun je aanmoedigend praten, maar werkt dat niet dan is het STOP. Vraag de gefiste ook naar raadgevingen als het even niet lukt of pijnlijk wordt. Een mogelijkheid is de gefiste zelf de beweging te laten maken in de richting van de hand. Hierdoor heeft de gefiste iets meer controle, en wordt de fister iets minder bepalend.
Houd je glijmiddel of olie steeds bij de hand en voeg toe bij het minste droogtegevoel.

Als de gefiste vaginaal klaarkomt terwijl je hand binnenin zit, ga niet met geweld tegenduwen, maar laat haar spieren doen wat ze moeten doen. Als de gefiste er niet van klaar kan komen, verwacht dan ook geen wonderen. Gelijktijdige clitorisstimulatie kan helpen, maar is ook hier geen garantie. Het kan een voordeel zijn dat, door je hand binnenin te hebben, deze plek heel erg opgespannen wordt en dus extra gevoelig. Bij vrouwen die squirten (spuitend klaarkomen) kan je best extra glijmiddel (op oliebasis) toedienen (squirtvocht verwijdert immers ook geil en olie).


VERWARRING

Je zult verbaasd zijn welke kracht die spieren hebben
Slaat de gefiste in paniek, houdt jouw hand dan zo stil mogelijk en probeer met je stem en met je andere hand hem of haar weer tot kalmte te brengen. Neem ook daar alle tijd voor tot de gefiste aangeeft dat het weer ok is. Zorg dat je zelf niet in paniek schiet en vertoon – minstens uiterlijk – dat je kalm en beheerst blijft. Jij bent de fister en het is dus jouw verantwoordelijkheid dat je de gefiste niet beschadigt.

Een verkrampte vagina zal je verhinderen je hand terug te trekken. Je zult verbaasd zijn welke kracht die spieren hebben. Daar kom je zonder schade te berokkenen niet meer uit tenzij je de ontspanning weer bereikt. Ontspanning is the key!

Hulp inroepen van derden heeft meestal een omgekeerd effect: de gefiste verkrampt nog meer en wachten tot de ambulancediensten er zijn is ook niet bevorderlijk voor ontspanning. Je zult het dus zelf moeten doen! Praat kalmerend en geruststellend met de gefiste. Probeer ontspanning te bereiken bv. Door het lichaam van de gefiste te aaien. Wellicht helpt het door een tijdje je hand op zijn plek te laten, daar proberen meer ruimte te creëren door zacht te draaien, op- en neergaande bewegingen te maken en dan pas je hand proberen terug te trekken.
Trek je hand ook weer langzaam heen en weer draaiend naar buiten. Neem ook daar rustig de tijd voor.


GEVOELENS

zeer plastische vorm
Fisten vraagt zowel van de fister, maar vooral van de gefiste een grote concentratie die inspanning vergt. Laat de gefiste dus nadien rusten en zorg voor wat drinken en wat zoets of zouts.
Vergeet niet de gefiste te feliciteren of te bedanken als het voor beiden heerlijk is geweest. Gefisten kunnen er bijzonder extatisch van worden en fisters ook, want het is een teken van intens vertrouwen en een zeer plastische vorm van iemand beheersen versus beheerst te worden.
COMMENTAAR

 1. Enjoy

  oktober 31, 2016

  Fijn om op deze site zoveel informatie te mogen lezen.
  De omschrijving is perfect evenals de voor en tegens.

  En in de juiste setting is het een genot om het te mogen ontvangen & geven.

 2. Orgasme Coach

  december 2, 2016

  Goed beschreven. Neem vooral je tijd; de dame zal “vanzelf” subtiel aangeven wanneer het kan.
  Stimulatie rond de clitoris kan helpen om totale ontspanning te bereiken.
  Tip: ook kokosvet(olie) is hiervoor een goed glijmiddel.
  Vraag gerust advies, indien je toch nog onzeker zou zijn.

 3. Bert 1960

  december 7, 2016

  Ik heb dit nog nooit gedaan …. maar lijkt me wel heel erg spanned en opwindend om te doen!!! Echt mooi beschreven!!

 4. MonsieurMaitre

  december 21, 2016

  Wat een verademing om fisting eindelijk eens goed omschreven te zien, in al zijn facetten en zonder vooroordelen. En ja, een groot genot als het goed gebeurt, zowel voor de fister als de gefiste.

 5. Wolf59

  maart 27, 2020

  Wat een goede omschrijving.. ook met waar je aan kunt/moet denken en tips !
  Zelf ben ik wel in vagina gefist. wat een ongekend krachtig .. bijna overweldigend gevoel gaf..
  Dank je voor dit interessante stuk !
  Mooie foto’s ook ?

 6. Masked Pleasure

  januari 21, 2024

  Heerlijk en duidelijk omschreven. Alleen jammer dat het geschreven is om bij een vrouw te doen. Ook als man is het een genot om gefist te worden. Voor mij het liefst zo diep mogelijk. Klaarkomen hierbij is echt extremer dan op de ‘normale ‘ manier

VOEG EEN REACTIE TOE

*