STRIPTEASE, DE KUNST OM NAAKTHEID TE VERBERGEN


STRIPTEASE, DE KUNST OM NAAKTHEID TE VERBERGEN

In de 20ste eeuw kende het artistiek strippen een revival, sommigen hadden de capaciteiten van een gymnaste anderen maakten gebruik van accessoires of van hun meest duistere verbeelding. Ondanks de nog steeds negatieve connotatie blijft een striptease zich heruitvinden, tijd om met de gedachte te spelen om er zelf aan te beginnen.

BURLESQUE

burlesque striptease
Dita von Teese heeft het burlesque bekendheid bezorgd. Lang daarvoor was de burlesque striptease ontstaan op markten en kermissen. Het was een onderdeel van toneelstukken of circusacts, opgevoerd voor het vermaakt van volwassenen. Mannen konden er naakte, timide dames aanschouwen in een tijdperk waar een ontblote enkel onwelvoeglijk was. Uiteraard maakten de dames gebruik van hun erotische kunsten om de sfeer te ‘ontspannen’. Na de tweede wereldoorlog werd de burlesque striptease een echt erotische kunst werd vol met opvallende accessoires en juwelen, de bekendste adepten waren Lili St Cyr en Tempest Storm.

Het neo-burlesque strippen ontstaat in de grote shows in New York en Los Angeles. Performers zoals Michelle Carr en Ami Goodheart maakten van het strippen een ware esthetische show waarin dans en accessoires een meer prominente plaats kregen.

Wil u zelf de rol van stripteaseuse op u nemen en uw geliefde verrassen met uw verdorven kantjes, plan het evenement dan zorgvuldig en lang genoeg op voorhand. Hierbij alvast enige reminders…


SFEER

De setting bepaalt wat u wenst te bereiken, wil u enkel verleiden of een stomende nacht doorbrengen. Wat er zal gebeuren heeft u voor een deel zelf in de hand door de sfeer die u creëert.

Als uw partner niet op de hoogte is van uw ‘striptalenten’, ga dan niet onmiddellijk tot het uiterste het zou andersom kunnen werken. Bouw rustig uw act op, let op elke reactie en bepaal aan de hand daarvan hoever u kan gaan.


LOCATIE

Een suite reserveren is leuk en attent maar een strip kan evengoed thuis. Overloop echter steeds de mogelijkheden van de locatie vooraleer u de act aanvat. Zijn high heels geen probleem met dikke tapijt, hangt de verlichting niet te laag en is er voldoende plaats om gebruik te maken van een stoel als u dat wenst…


MUZIEK

Kies muziek waar u zich goed bij voelt of die iets betekent voor de partner. Muziek is heel persoonlijk en smaken kunnen verschillen maar het is belangrijk dat u het nummer door en door kent. Het zijn de details die je geloofwaardig doen overkomen.


KLEDING

Bij een strip act horen high heels. Stiletto’s geven u onmiddellijk een sexy houding en zorgen ervoor dat u zich anders gaat bewegen. De kledingkeuze is vooral belangrijk voor een persoon met weinig ervaring of wanneer de zenuwen u door de keel gieren. Kies voor kleding die gemakkelijk uitgaat.

Niks zo on-sexy als een dame die de knoopjes van haar te vast geregen bustier niet open krijgt … Hou het eens eenvoudig met een frivool zomerkleedje…


ATTRIBUTEN

Wil Ugebruikmaken van attributen, zorg dan dat die gebruiksklaar en binnen handbereik zijn. Er zijn tal van eenvoudige dingen die u in een act kan integreren. Een zijden sjaaltje, een Venetiaans masker, een hoed, waaier of zonnebril. Het geeft uw optreden meer pit.


OEFEN

high heels
Een striptease heeft de grootste impact als u de act helemaal onder de knie hebt.

U toont uzelf immers in houdingen die niet zo natuurlijk voor u zijn. Door veel te oefenen krijgt u niet enkel meer voeling met uw lichaam maar het boost ook uw zelfvertrouwen. Het is aan te raden om een choreografie in te oefenen, zodat u er steeds naar kan teruggrijpen.

Improvisatie kan ook, maar dan moet u wel erg sterk op uw high heels staan.

Om het strippen echt onder de knie krijgen is een stripworkshop zeker te overwegen en echt niet enkel voor dames…

Zie ook volgende links

Workshops & Cursussen
https://www.davina.be

Antwerp Burlesque Academy
https://antwerpburlesqueacademy.com

COMMENTAAR

  1. 77donkeys

    december 25, 2023

    En wat vinden vrouwen van strippende mannen? Kan dat ook sexy zijn? Inspirerende filmpjes welkom.

VOEG EEN REACTIE TOE

*