CUCKOLDING IS GEEN OVERSPEL


CUCKOLDING IS GEEN OVERSPEL

Het is een levenswijze, waarbij de vrouwelijke partner van allerlei seksuele vrijheden geniet, die de man niet heeft. De man heeft in een cuckolding-relatie weet dat zijn partner ‘vreemd’ gaat.

volledige controle heeft over haar partner
In het algemeen is de vrouw in zo’n relatie dominant aan haar partner. Alhoewel ook complexere relatievormen mogelijk zijn, beschouwen we hier enkel deze oorspronkelijke vorm.

Cuckolding kent vele variëteiten. Sommige daarvan zijn relatief zachtaardig, maar de dame kan volledige controle hebben over haar man en dat ze bijkomend een nieuwe partner heeft gekozen, die feitelijk haar chronologisch eerste partner heeft verdrongen. Niet zelden vervuld de cuckold in een dergelijke relatie de rol van slaaf of huisdier.


OMSCHRIJVING

seksuele opwinding
Bij ‘overspel’ echter kan zowel de man als de vrouw de overspelige zijn, maar bij cuckolding is uitsluitend de vrouw de ‘pleger’. De cuckold is daarom per definitie een man. Toch is er een overduidelijk verschil tussen overspel en cuckolding.

Bij overspel hoort bedrog en stiekem gedrag. Bij deze vorm van relatie accepteert de cuckold het feit dat zijn partner er één of meer seksuele relaties op na houdt en hij haalt zijn seksuele opwinding uit de wetenschap dat zijn vrouw met andere mannen vrijt. Soms is een cuckold nog wel seksueel actief met zijn eigen dame, maar het kan ook voorkomen dat de vrouw haar man op seksueel gebied volkomen negeert en uitsluitend nog seks bedrijft met anderen.
Benamingen met betrekking tot deze levenswijze:


• cuckoldress: de vrouw die overspel pleegt
• cuckold: de man met een overspelige vrouw
• cuckoldry: het overspel
• cuckolding: het plegen van overspel
• bull: De term ‘bull’ wordt gebuikt voor de minnaar. Het op zoek gaan naar een geschikt persoon is erg belangrijk zeker bij de het zetten van de eerste stappen in deze relatievorm. Het moet een persoon zijn die voor de nodige seksuele prikkels zorgt bij de cuckoldress en de cuckold. Hij moet op de hoogte zijn van het te spelen spel en binnen de gestelde grenzen blijven.

Steeds in gedachten houden dat het een vrijwillige keuze is van beiden. De cuckold haalt zijn genot uit het feit dat zijn vrouw seks heeft met anderen.

WAAROM CUCKOLD

De partner heeft alle rechten op seksueel gebied
Voor velen is zulk een relatie moeilijk voor te stellen, wat kunnen de beweegredenen zijn voor een cuckold.

Onderdanigheid

Voor een onderdanig persoon die zichzelf als het volledige bezit van zijn partner beschouwd is cuckolding een ultieme overgave. De partner heeft alle rechten op seksueel gebied en de onderdanige heeft uitsluitend recht op datgene dat zijn partner hem toestaat. Als zij met anderen seks heeft dan is dat haar recht, haar man heeft zich hier maar naar te schikken.

Vernedering

Vernedering is in veel rollenspelen een ‘hot-item’. Dikwijls laat men vernedering aan zich voorbijgaan, omdat het te diep ingrijpt op het innerlijke van de partner. Maar juist door dat diepe ingrijpen zijn er juist weer mensen die hier een enorme opwinding uit halen, hoe groter de vernedering hoe groter de opwinding. En wat is er meer vernederend dan te zien, horen of vernemen dat je eigen vrouw met een andere man seks deelt. Als de vrouw ook nog laat merken dat deze een veel betere minnaar is en daarom hem verkiest boven haar eigen partner dan is de vernedering compleet.

Jaloersheid

Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat men jaloers wordt als de partner ‘het met een ander doet’. Een cuckold kan hieruit zijn opwinding halen. In ieder geval heeft hij voldoende redenen om jaloers te zijn, want alles wat hij eerst bezat is nu toebedeeld aan een ander: de trouw van zijn dame, haar lichaam (soms tijdelijk, maar misschien zelfs wel voor altijd), haar aandacht, zijn waardigheid, zijn kwaliteit als echtgenoot / partner.

Voyeurisme

Kijken naar seks van anderen kan een opwindende bezigheid zijn. De cuckold die, soms verplicht, toekijkt of toehoort bij de seksuele activiteiten van zijn eigen partner kan, zeker in combinatie met de andere factoren, flink opgewonden worden.

Angst

Angst is een katalysator voor moties. Als een cuckold zijn opwinding uit angst haalt dan ontstaat er een soort vicieuze cirkel, waarin angst en opwinding tegen elkaar aanwakkeren.


WAAROM CUCKOLDRESS

blijkt dat de partner hier inderdaad opgewonden van wordt
Doorgaans is het de cuckold zelf die zijn partner aanzet tot buitenechtelijke seks. Hoewel het misschien op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt voor de vrouw, is het voor haar toch een enorme stap. Cuckolding is niet iets dat je zomaar even bespreekt bij het ontbijt en het vervolgens in de praktijk brengt.

Met de grootst mogelijk schroom en omzichtigheid zal men het onderwerp tactvol moeten aansnijden.
De partner heeft veel redenen hebben om afwijzend te reageren:


• het is niet in harmonie met haar normbesef
• ze beschouwt het als een ‘carte blanche’ voor haar partner
• men heeft angst voor het onbekende

De stap om daadwerkelijk cuckoldress te worden is mede daarom groot. Vaak zal het een geleidelijk proces zijn, gevoed door de toekomstige cuckold. Hij zal telkens aangeven dat het hem erg opwindt als zij met andere vrijt. Mogelijk hult men zich in een rollenspel waardoor zij aan het idee went. En mogelijk is er ineens een eerste mogelijkheid, waarbij een andere man onverwacht meer aandacht besteed aan haar dan gebruikelijk. En als dan blijkt dat de partner hier inderdaad opgewonden van wordt, dan is dat een eerste stukje erkenning.

INVULLING

elkaars ervaringen
Iedereen geeft een eigen invulling aan cuckolding. De keuze om een ‘bull’ te nemen kan dan wel gemaakt zijn, het vinden van een geschikte kandidaat is een stuk lastiger. Tevens zal men moeten leren van elkaars ervaringen en de stijl daarop aanpassen.
Er zijn een aantal thema’s die gebruikt kunnen worden bij cuckolding.

Hij is beter dan jou

Dit is een sterk terugkerend element, de cuckold wordt telkens opnieuw geconfronteerd met het feit dat de geliefde van de cuckoldress beter is in bed dan hij. Daarom kiest de vrouw ook voor haar bull en niet voor de cuckold. En ze zal heus niet verzwijgen waarom ze voor haar geliefde kiest. Als ze samen nog wel seksuele omgang hebben kan ze tijdens een eventuele vrijpartij nog steeds aangeven dat ze op dat moment toch liever haar geliefde ‘in zich zou hebben’. Voor de cuckold uiterst pijnlijk, maar waarschijnlijk ook het moment om spontaan klaar te komen.

Hij is groter dan jou

Hoewel iedereen weet dat de grote van een penis niet primordiaal is, ligt dat in de praktijk toch wat gevoeliger. Als de geliefde in kwestie duidelijk groter geschapen is dan de cuckold dan biedt dat weer voldoende stof om hem mee te confronteren. Het zou kunnen verklaren waarom seks met de geliefde beter is dan seks met hem. Als beide mannen een penis van gelijke omvang hebben dan blijft het net zo pijnlijk. Want kennelijk kan de geliefde er veel beter mee overweg dan de cuckold zelf.

Aanraken verboden

Veel cuckolds krijgen geen toestemming hun partner aan te raken, tenzij na uitdrukkelijke toestemming. Ze kan de cuckold wel opdragen om haar bijvoorbeeld te wassen, kleden of op te maken zodat ze er zo goed mogelijk uit ziet. Ze wil bij haar geliefde goed overkomen. In meer extreme situaties, waarbij de vrouw op semi-permanente basis een of meer geliefden heeft, kan het de cuckold blijvend verboden worden zijn vrouw aan te raken of haar naakt te aanschouwen. Een simpele glimp van een borst of van haar schaamhaar kan dan genoeg zijn om een orgasme te bereiken.

Doe dit, doe dat …

Als de partner haar geliefde gaat bezoeken kan ze de cuckold achterlaten met de opdracht het huis op te ruimen of het wasgoed te strijken. Voor de man een nog grotere bevestiging van zijn minderwaardige positie, waardoor dit soort opdrachten zijn opwinding alleen maar vergroten. Hij is een waardeloze minnaar en dan is het logisch dat hij zich nuttig maakt terwijl zijn vrouw zich met haar geliefde vermaakt.

Ik wil zijn een kind van hem

In verhalen wordt dit onderwerp vaak gebruikt, omdat het kennelijk een uiterst extreme situatie is en daardoor ook een ultieme cuckold ervaring. In de praktijk bevat het echter allerlei gecompliceerde problemen, waardoor het niet bewust voorkomt. Het gegeven op zich kan natuurlijk wel worden gebruikt.

Kijken of afwachten

Wat is spannender? Toekijken als je vrouw vrijt met haar geliefde of thuis wachten tot ze eindelijk diep in de nacht thuiskomt. In eerste instantie lijkt toekijken spannender. De cuckold is direct getuige van het feit dat zijn vrouw geniet van de vrijpartij, misschien zelfs wel dingen doet die ze bij hem nog nooit gedaan heeft! Je vrouw zien klaarkomen en horen kreunen, zuchten, steunen en gillen van genot is een extatisch moment op zich. Maar bij een nadere beschouwing heeft het ongewisse een nog veel grotere impact. Het feit dat de cuckold niet weet wat ze allemaal aan het doen is zal niet uit zijn gedachte verdwijnen. De ene film na de andere zal in zijn hoofd afspelen. Mogelijk nog veel heftiger dan het werkelijkheid. De vrouw kan wel gewoon uit eten zijn met haar geliefde, terwijl er door het hoofd van de cuckold allerlei andere gedachten vliegen.

Lik mijn kutje netjes

Het idee op zich is al een taboe en zeker als het sperma van een andere man betreft. Voor veel cuckolds is het een van de opwindendste elementen. Daar ligt een combinatie van factoren aan ten grondslag:
• Het is niet gebruikelijk dat een (hetero) man sperma oplikt. Mannen worden geacht de kuisheid en reinheid van hun vrouwen te verdedigen. Het zaad de vrije loop laten in een vrouw is een duidelijk teken van bezit. De cuckold die het zaad van een andere man in de vagina van zijn vrouw ziet beseft dat hij niet de enige, en misschien ook niet de belangrijkste, man is in haar leven.
• Het sperma in haar bewijst dat ze niet alleen ontrouw was, maar dat ze er ook nog erg goed in geweest is.
• Het oplikken van het zaad onderstreept het vernederende.
• De cuckold die zijn vrouw mag schoonlikken terwijl ze met haar geliefde kust en knuffelt maakt de cuckold wel extreem duidelijk wat zijn positie is. Dat wordt alleen maar versterkt als beide geliefde de cuckold uitlachen en beschimpen.

En om al deze redenen, die voor elke doorsnee man op zich al hemeltergend zijn, behoort een ‘creampie’ tot de grootste fantasie van menig cuckold.


BELANGRIJK

Beide partners moeten voldoende plezier
Beide partners moeten tot in het oneindige van elkaar houden en uiterst open en eerlijk hun grootste emoties kunnen communiceren. Als deze basis ontbreekt dan is het gedoemd om op een drama uit te lopen. Begin er daarom al helemaal niet aan als deze basisvoorwaarde niet 100% aanwezig is.

Beide partners moeten voldoende plezier beleven aan de emoties die opgewekt worden. De partner moet bewust haar man kunnen kleineren, vernederen of op zijn plaats zetten, maar tegelijkertijd kunnen genieten van de intense overgave die hij tentoonspreidt. Ze moet hem kwetsen tot op zijn ziel terwijl ze stapelverliefd op hem is. De verantwoordelijkheid van de vrouw is immens groot, zij is duidelijk de dominerende factor. Maar dat sluit een eigen verantwoordelijkheid voor de man niet uit. Hij is de enige die kan aangeven of de plaats die hij toebedeeld krijg voldoende wordt omgezet in de opwinding waarnaar hij verlangt.


COMMENTAAR

 1. Sluty Gang Bang

  december 24, 2016

  Dit is wat wij al jaren zoeken een forum waar wij taboeloos over dit thema kunnen spreken.
  Meestal is de man die er moeilijk voor uit komt maar die grans zijn wij al voorbij.

  wij hopen hier veel bij te leren.

 2. Kinkylovers

  december 24, 2016

  Heel mooi initiat ief! Wij zijn daar ook al enige tijd actief in. Vrouw heeft op dit moment 2 vaste minnaars en beiden zijn door man aangezocht. Wij zoeken wel nog verder want sommige mannen beseffen niet dat ze ook de vrouw moeten voldoening schenken en dus regelmatiger seks wil met haar minnaar. Een man die weet waar het om gaat is niet evident, maar we klagen niet.

 3. BenA

  december 24, 2016

  Weten dat de dame geniet. Horen dat de dame geniet. Zien dat de dame geniet. En ook naderhand horen dat de dame genoten heeft. Je partner het genot gunnen en zelf als cuckold ook er van genieten.

 4. johan

  december 25, 2016

  In een eerder ‘leven’ had ik met mijn Ex-vriendin een (cuck)realtie waarbij ik inderdaad ontzettend opgewonden werd en er ontzettend van kon genieten als ik haar verwend zag worden door een andere man…

  Momenteel – als single – heb ik al meermaals de ‘andere kant’ van het verhaal mogen beleven en ook dat bevalt me best!

  Graag ontmoet ik gelijkgestemde koppels … en het liefste van al niet voor éénmalig 🙂

  Super artikel overigens !

 5. marcoos

  december 25, 2016

  knap idee voor forum te maken over dit onderwerp
  als man alleen koppels mee spelen in hun cuckolding relatie geeft enorme voldoening
  wel belangrijk als man is dat je meegaat in koppel hun wensen
  zij bepalen nu eenmaal de regels
  de ervaringen die ik heb beleefd zijn ronduit fantastisch
  als er koppels zijn die ervaring willen delen …….. wie wet wat er volgt

  mvg

 6. kinkystel

  december 25, 2016

  Wij brengen dit al geruime tijd in praktijk tot beider tevredenheid.
  Dame hier vindt het ook geweldig om op een avond door meerdere mannen te spelen, onder toeziend oog van haar partner. Wij houden van kleur vandaar dat menen verschillende getinte plumage voor ons een leuke meerwaarde betekend.

 7. Ingrid en Luc

  januari 2, 2017

  Wij hebben al sinds verschillende jaren een cuckolding relatie, is geleidelijk aan gegroeid, ondertussen een vaste Bull waarmee ik enkel nog sex heb, bezoeken soms met z’n drietjes samen een club, maar kan evenzeer genieten van een date bij mij thuis in het bijzijn van het ventje maar kan ook alleen met Bull zijn. Wij voelen ons beide super in dit verhaal dat we nu beleven.

 8. Stef

  januari 15, 2017

  Ik sluit me graag aan biij dit initiatief dat nog te vaak , onterecht, in een taboesfeer zit.
  Aarzel niet om me te contacteren, ik wil mijn ervaring graag delen…

 9. eve242

  maart 16, 2017

  Momenteel single, maar ik kijk (terug) uit naar een partner die al es een vriend ten huize brengt die mij mag verwennen terwijl hij toekijkt… 🙂

 10. brandingstel

  maart 20, 2017

  Wij hopen ook dat er wat leuke feestjes komen rond dit spel, hier heeft de dame ook een vaste minnaar
  waar zij eens in de week naar toe gaat. we zijn ook eens in de maand bij de gangbang van moniqe

 11. swingendkoppelt

  mei 23, 2017

  Hoi , wij zijn ook een koppeltje dat een huisvriend had en terug op zoek is daar deze nu een relatie heeft . Nu wij spelen het blijkbaar op een brave manier . Wij nodigen een man uit en de man moet een uurtje kijken terwijl de vrouw een uurtje de touwtjes in hadden heeft . Daarna doet het ventje mee als trio . Nu is er een nieuwe fantasie onstaan bij de man hier . Deze is de vrouw te horen vrijen aan de telefoon , al weet ik niet of ik het aankan . Tja eens proberen zeker ?

  • marcoos

   mei 24, 2017

   door te doen weet je of het je ding is. als je hulp zoekt ben beschikbaar

 12. Oliv

  juni 29, 2017

  Hoi Swingdkoppelt, lijkt me zeer spannend om je man mee te laten luisteren en eventueel een aantal pikante whatsapp foto’s door te sturen terwijl je bezig bent….zo van die subtiele foto’s waardoor de kick alleen nog maar groter wordt voor ieder.
  In elk geval ben ik beschikbaar 😉

 13. Foxman

  september 25, 2017

  Ik ben nieuw op deze site maar al jaren samen met mijn partner actief in het Swingerswereldje. Mijn vrouw houd van af en toe 1 of 2 mannen extra.
  Ik mag ook alleen daten en heb zo al een paar keer meegewerkt aan het Cuckolding “spel”.
  Mooi om dit op een respectvolle manier te doen, geil om een dame te verwennen als haar partner toekijkt.
  Dit kan idd live zijn maar ik heb ook al eens meegemaakt dat via Skype de partner kon meeluisteren….in beeld vond ik te risicovol.

 14. Baudica

  maart 16, 2018

  Wij evolueren stilaan van wifesharing naar het échte cuckolding. Wat betekent dat er echte passie in het spel komt, en dat de relatie van mijn vrouw met haar sekspartners meer diepgang krijgt. Tot heden heeft ze één vaste minnaar die 10 jaar jonger is dan zij en 20 jaar jonger dan ik. Met een tweede jongeman, die nog jonger is, ontwikkelt zich nu ook een relatie. Ons streven is een club van 3-4 vaste minnaars waarbij het op termijn ook zonder condoom kan. Met haar eerste minnaar staat ze het verst. Deze komt 2 tot 3 maal per maand, en soms word ik daarbij ook weggestuurd, het huis uit. Als cuckold vind ik dat een onwaarschijnlijk bedwelmend opwindende ervaring.

 15. marnath

  december 6, 2018

  Wij hopen ook een vaste vriend te vinden die regelmatig wil komen het vrouwtje te verwennen terwijl de man toekijkt of zelfs ook mee speelt

 16. Vkantwerp

  december 8, 2018

  Een echt gebeurt verhaal, …
  Op jonge leeftijd van 25 a 27 jaar, ontmoete wij als koppel terug goede vrienden (koppel) op een receptie, met dit koppel gingen we naar sex bioscoop en intiemer waren dan een normaal koppel, maar zijn verhuisd naar buitenland door werk omstandigheden en lang geen contact meer gehad met elkaar !
  De klik was meteen weer aangenaam, de twee vrouwen waren vroeger van schooltijd heel hechte vriendinnen, deze hadden heel wat te bespreken … , en wisselde gsm nr en mail adressen , voor regelmatig contact te houden.
  Na een keer of 4- 5 bijeen gekomen te hebben, hebben de lady’s achter onze rug iets georganiseerd , wat wij mannen wel wisten, dat de lady’ allebei een lesbisch kantje hebben .
  Op een avond, na restaurant bezoek , afgesproken bij ons thuis, wanneer de vrouwkes vertelde dat ze een verrassing heden, met muntstuk werd kop of led uitgevoerd, waarbij ik verloor, werd ik geblinddoekt, waarna een min of 10, gekreun , gehijg te horen waren met de 3 personen te horen, het ging er heftig aantoe ,dit is echt vernederend.
  Na een bepaalde tijd, werd de blinddoek verwijderd en andere man geblinddoekt , nu kwam ik aan de beurt,
  Man wat een avond …
  Op een bepaald moment, mijn vriend werd ontdaan van blinddoek en werden we vastgebonden op stoel vlak voor de zetel waar de vrouwkes heftig met elkaar speelden en ons zot maakten, maar konden alleen maar toekijken , echt vernederend maar heel spannend !
  Dit spel hebben we een keer of 3 gedaan, tot spijt onze lieve vriendin een jaar geleden gestorven …

  Ik hoop dat mijn verhaal hierin past
  Groetjes
  Vkantwerp

 17. derkarl53

  februari 25, 2019

  Wij hebben het pas 1x gedaan
  Voor haar was het een verrassing een fotoshoot met geile fotograaf die haar opdrachten gaf om zich aan zijn camera bloot te geven. Na een sessie v

 18. derkarl53

  februari 25, 2019

  Vervolg
  Van ca 1 uur was ze volledig naakt en is ze als mijn sub geblinddoekt en met boeien en kettingen als slavin geketend ter beschikking van de fotograaf Jan. Ze moest vragen om de sessie te mogen betalen met haar lichaam en geestelijke omzwaai naar een slavin, Jan heeft haar aanbod aanvaard en mijn toestemming als haar meester gekregen.
  Haar blinddoek is door Jan verwijderd.
  Mijn vrouw moest zich onderdanig gedragen en onder mijn zweepslagen en diverse klemmen op haar tepels en schaamlippen poses aannemen die Jan van haar eiste.
  Volledig onderworpen heeft zij Jan als haar meester aanvaard. Beginnend met haar onderworpenheid heeft zij zijn voeten gelikt en daarna zijn pik en ballen gezogen en gelikt. Daarna moest zij liggend op Jan tongen en haar lichaam aanbieden als sexslavin.
  Jan heeft haar rukkend aan haar tepels bevolen op zijn harde pik te zitten en hem langdurig te neuken.
  Omdat Jan een behoorlijk uithoudingsvermogen had kwam zij als sexslavin kreunend en geil meerdere keren klaar.
  Daarna knielde zij als een goede slavin voor hem en verwende op bevel van Jan zijn pik en ballen totdat hij klaar kwam.
  Nadien werd zij weer geblinddoekt en geketend en meerdere keren door ons geneukt, kreunend en hijgend.
  Echt gebeurd en van genoten.
  Mr Karl

 19. daretofly

  maart 28, 2019

  Ik ben een polyamoreuze single (allee ja single met drie intense connecties… hoe single is dat nog) en ik kom nu juist een cuckold tegen zeg! Dat wordt weer een boeiende ontdekkingsreis. Tips zijn zeer welkom. 🙂

  • Stag & vixen

   juni 14, 2019

   Dat is ook echt mijn ding! Heb er reeds van “geproefd” in werkelijkheid en ik ben volledig verkocht voor deze levensstijl. Zalig om je vrouwtje zo te zien!

 20. incognito

  juni 17, 2019

  mooie sensuele verhalen hier
  Wij staan er ook voor open , zeker de vrouw hier
  wilt zeer graag genomen worden daar een bull, terwijl haar man eerst moet toekijken.
  Mooi en wel maar het is niet gemakkelijk om zo iemand te vinden??
  Kandidaten hier?

  • spannendin2017

   juni 19, 2019

   mijn man staat hier ook voor open en wil dit eerst ergens anders ervaren zodoende ik misschien zelf de stap zet. in zijn fantasie beleefde hij dit met meermaals een ander koppel…

 21. MrDD

  juli 31, 2019

  Een 12 tal jaar terug een gelegenheidsvriendin gehad welke verzot was op gedomineerd worden. Later bleek ze erop uitgestuurd door haar onderdanige man teneinde een vaste minnaar te werven, welke kon betrokken worden in het spel van cuckoldery. (Een toen nog voor mij voledig onbekende term en inhoud) Een boeiende jarenlange relatie ontspon zich als Bull voor de Dress. Het cuckje was volledig ter beschikking voor het genot en plezier van de cuckoldress en haar Bull. Naarmate de jaren vorderden kwam BDSM de overhand halen en ontspon zich naast de cuckoldrelatie ook het D/s avontuur waarbij cuck en Dress zich ten volle overgaven aan hun overheerser.
  Jammer genoeg werd de minnares getroffen door een slepende ziekte, waardoor ze het wereldse bestaan achter zich liet. Het cuckje…werd een echte boezemvriend.

 22. Eddy

  februari 10, 2020

  Ik ben er ook voor te vinden, maar niet uit onderdanigheid. Ik wou ze gewoon zoveel mogelijk zien klaarkomen en genieten. Zij was onderdanig en deed het voor mij in de eerste plaats. Later deed ze het omdat ze super geil werd van het idee.Ik werd geil van haar te zien geil worden en later nam ik haar steeds nog een keer.
  Nu zijn we uit elkaar en doen we soms nog een keer zoiets omdat we er beiden van genieten.
  Ik zoek nu nog ergerns mee te spelen waar een cuckold is, om later weer mijn vrouw te presenteren als we weer samen zijn.

VOEG EEN REACTIE TOE

You must be logged in to comment.