FETISH CAFE – HET KINKY HART VAN ANTWERPEN

FC1
FETISH CAFE – HET KINKY HART VAN ANTWERPEN

Het Fetish Cafe, discreet gelegen in een rustig zijstraatje in het historisch centrum van Antwerpen, is een trefpunt voor belangstellenden die geboeid zijn door een ‘Kinky Lifestyle’.

De oorspronkelijke doelgroep waren bdsm-adepten, deze basis is intussen aanzienlijk uitgebreid naar zowat alle kinky levenswijzen en fetisjen.

UNIEK KADER

oorspronkelijke bouwstijl
Wat het Fetish Cafe zo uniek maakt, is dat het pand volledig in een kelder gelegen is. Midden in het oude stadscentrum, vlakbij de Grote Markt.

De bouw van de kelder dateert uit 1562, het is een deel van een 16e-eeuws klooster waarvan enkel de kelder en een kapel op de hoek van de straat nog bestaan. De hele kelder is volledig gewelfd, en aan de vorm en bouwelementen van de muren, kolommen en zoldering kan de oorspronkelijke bouwstijl nog herkennen.


MENTAAL CONCEPT

laagdrempelige ontmoetingsplaats
Dat het Fetish Cafe voornamelijk geassocieerd wordt met een locatie waar kinky party’s worden gehouden is maar een deel van de waarheid, zeker zo belangrijk is het cafe. Op donderdag- en vrijdagavond is het een openbare gelegenheid waar iedereen, zonder enige verplichting, een drankje kan nuttigen, vrijblijvend informatie kan inwinnen of indien gewenst een gesprek aanknopen.

Het Fetish Cafe is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen die interesse heeft in een kinky levenswijze of –stijl. Het is discreet gelegen en men heeft respect voor elkaar.

Op andere tijdstippen worden democratische party’s georganiseerd op een regelmatige basis. De aard van de party’s is uiteenlopend. Het kunnen prive party’s zijn waar men enkel op uitnodiging wordt toegelaten, een open bdsm-playparty waar men niet hoeft te reserveren, high heel party’s if workshops over uiteenlopende kinky onderwerpen. De agenda op de website geeft hierover uitsluitsel.


ARCHITECTONISCH CONCEPT

ongedwongen sfeer
De toegang tot het complex is discreet gelegen. Via een toegangshal en stenen boogtrap komt men op een beneden-tussenverdieping. Hier bevinden zich de utiliteitsruimten: rokerskamer, dressingroom en sanitaire voorzieningen.
Nog een aantal treden naar beneden en men bevindt zich in het cafe, basale muren en een booggewelf met eeuwenoude kalklagen, behaaglijke bankstellen, zwaar houten tafels en stoelen. En natuurlijk een buffet met tapkast en goedzittende barkrukjes. Spotjes, kaarsen en kandelaars zorgen voor een ongedwongen sfeer.

Achter het cafegedeelte, afgesloten door een stevige deur, bevindt zich nog een ruimte met booggewelven gestut door kolommen. Dit middeleeuws aandoend interieur is voorzien van toestellen waar niet enkel bdsm-gerichte personen van zullen genieten. Iedereen vindt wel iets van zijn of haar interesse kan wekken. Een beschrijving van de toestellen kan men vinden op de website van het Fetish Cafe. Ook deze ruimte wordt verlicht met dimbare spots en grote kandelaars, een unieke ruimte.


PRIVE CONCEPT

Niet iedereen wenst met meerderen een gezamenlijke sessie te houden. Sommigen houden het liever als stel of met enkele gekenden. Ook hier biedt het Fetish Cafe mogelijkheden.

Aan erg democratische prijzen kan men ofwel het hele complex of enkel de achterste ‘dungeon-ruimte’ huren. Discretie wordt gewaarborgd!


SEKS IN HET FETISH CAFE

gesloten deuren
Het Fetish Cafe is geen paren- of seksclub wat niet wil zeggen dat er geen seksuele activiteiten mogen plaats vinden. Op donderdag- en vrijdagavond is het Fetish Cafe een openbare gelegenheid waardoor we gebonden zijn aan de Belgische wetgeving over de Openbare Zedelijkheid. Alzo zijn geen seksuele handelingen toegestaan. Dit kan wel indien de speelkerker prive wordt afgehuurd en met gesloten deuren.

Bovenstaande houdt in dat seks op prive fuiven – dus elke zaterdag – wél toegelaten is! Toch wil het Fetish Cafe zich onderscheiden van genoemde paren- en seksclubs, door het onverantwoord aanraken van iemands lichaam steeds te verbieden! Alles kan, zolang het op voorhand afgesproken is en iedereen ermee akkoord gaat.


CONCREET

respect van iedereen voor iedereen
Donderdag en vrijdag is het Fetish Cafe vanaf 20h00 geopend, het sluitingsuur is nooit voor middernacht. Tijdens deze avonden is er geen dress-code en is het Fetish Cafe een gezellige kroeg. U kan er terecht met al uw vragen en inlichtingen over ‘Kinky Lifestyles’ in het algemeen en over het Fetish Cafe in het bijzonder. Het cafe is een openbare gelegenheid waar iedereen mag vanaf 18 jaar en er dient geen inkom betaald te worden. Het enige wat geboden en gevraagd wordt is respect van iedereen voor iedereen.

Vrijdagavond heerst er een ietwat andere sfeer met aangepaste muziek en is er ook geen inkom of verplichte dresscode, alhoewel sommige gasten toch graag in hun ‘speciale’ kledij naar het Fetish Cafe komen.

Het Fetish Cafe garandeert elke zaterdagavond een BDSM- of BDSM gerichte party. Dan is een dresscode wel verplicht en dient er naargelang de vereniging of organisatie inkom betaald te worden. Raadpleeg de agenda wanneer welke vereniging een party geeft. Elke vereniging heeft zijn eigen stijl, maar altijd binnen de grenzen van respect en vrijwilligheid met het oog op de veiligheid van elkeen.

Van zondag tot en met woensdag is het Fetish Cafe gesloten. Indien gewenst kan de zaak dan afgehuurd worden voor prive bijeenkomsten.

CONTACT

Website: http://fetish-cafe.com/
Info& verhuring: info@fetish-cafe.com
Agenda: http://fetish-cafe.com/agenda/agenda_nl.html

COMMENTAAR

VOEG EEN REACTIE TOE

*