ICE VERSUS HEAT

Het is erotisch, sensueel, kinky en kan soms een hoog BDSM-gehalte bevatten…
De kerngedachte, zintuigen prikkelen door middel van temperatuurverschillen.

Al snel wordt dan een link gelegd met ijs en tepels, het druppelen van heet kaarsvet over een geholde rug of een heerlijke massage met warme olie… gelukkig laat fantasie zich niet binden, er is meer.

ZWOELE HITTE – IJZIGE KILTE

afwisseling van warmte koude
De sensatie van zwoele hitte en ijzige kilte op de huid en erogene zones kan erg zinnelijk zijn.

De lederhuid bevat zenuwuiteinden die aanraking, druk en temperatuur waarnemen.

Sommige plaatsen bevatten meer zenuwuiteinden zoals de vingertoppen en erogene zones waardoor deze gevoeliger zijn voor aanraking.

Door deze receptoren te stimuleren met warmte en koude wordt een sensuele sensatie teweeg gebracht wat in de juiste setting tot een hoge mate van opwinding kan leiden.

De persoon blinddoeken of de bewegingsvrijheid beperken door bondage kunnen deze sensatie nog verhogen.

Het belangrijkste is de afwisseling van warmte koude en de onvoorspelbaarheid ervan.


OPJECTEN

erop gegoten worden of uitgesmeerd
Meestal worden bepaalde min of meer vloeibare substanties in contact gebracht met ons grootste orgaan, de huid. Het kan erop gegoten worden of uitgesmeerd. Denk onder meer aan: warm of koud water, warme olie, gesmolten kaarsvet of chocolade, ijskoude slagroom, waarom geen gesmolten boter of gekoeld fruit, ijsblokjes of een zilveren ijsemmer met champagne.

Ook vaste objecten kunnen ingezet worden, metalen bestek, schakel- of parelkettingen en natuurlijk glazen voorwerpen. Minder voor de hand liggend…. Verwarmingselementen, radiatoren, een openhaard, de zon, sneeuw of coldpacks.


SPLOSHING

combinatie van koude/ warme
Hieruit is een wijdverbreide subcultuur ontstaan namelijk WAM – Wet And Messy.
Etenswaren zijn bij uitstek geschikt voor een erotisch spel. Vooral de combinatie van koude/ warme levensmiddelen en orale seks is opwindend als vorm van voorspel.

Bijvoorbeeld door in de mond een slokje hete gemberthee of ijskoud water te nemen en te morsen op de huid en erogene zones van je geliefde. Combineer het met gekoeld fruit en slagroom of champagne en het wordt een uniek voorspel.

Het gebruik van ijsblokjes is genoegzaam bekend, te gebruiken met de handen, laten druppelen, in de mond nemen, laten likken, zoenen, strelen….
IJs steeds even in water leggen om aanvriezen aan de huid te voorkomen.

Verdere informatie over ‘Sploshing’ bij volgend artikel Sploshing


GLAS EN METAAL

Dildo’s en buttplugs van glas en metaal kan men afkoelen of opwarmen door met ijswater of heet water, let steeds op de maximum temperatuur.

Glas houdt de temperatuur iets langer vast dan metaal. Na een tijdje zal het speeltje de lichaamstemperatuur hebben aangenomen. Het is fijn om een bakje ijswater of heet water in de nabijheid te houden. Ook kan het opwindend zijn om met meerdere speeltjes tegelijk te werken.


KAARSEN

Een spel met kaarsvet kan extreem erotisch zijn. Gebruik kaarsen met een lage smelttemperatuur of massagekaarsen. Spelen met kaarsvet vergt enige planning en voorbereiding.
Een uitgebreid artikel vindt u hier Illuminantiegloed


VUUR

Hierbij wordt vuur gebruikt dat dichtbij de huid of zelfs erop komt. Er wordt gebruik gemaakt van een toorts of floggers die gedrenkt zijn in een brandstof, veelal isopropyl alcohol. Een deel van de opwinding heeft te maken met angst voor gevaar. Het is erg spectaculair maar en als het naar behoren wordt uitgevoerd laat het geen sporen na.

Twee technieken die vaak worden toegepast met een toorts is ‘Boucing’ en ‘Streaking’. Bij het eerste wordt met de brandende top van een toorts op de huid getikt, bij Streaking wrijft men met de toorts over de huid. In beide gevallen zal er een kleine hoeveelheid van de brandstof achterblijven op de huid en die nog even blijft nabranden.

Uiteraard zijn bij deze technieken de nodige kennis en ervaring onmisbaar, niet om als leek te experimenteren. Zoek raad bij een ervaren deskundige.


FIRE CUPPING

glas erover geplaatstn
Cupping heeft zijn oorsprong in een Oosterse geneeswijze en wordt toegepast bij spierpijnen.
Hierbij wordt de lucht in een glas verwarmd waarna het op de huid wordt geplaatst. Doordat de lucht afkoelt ontstaat er een vacuum die er voor zorgt dat het glas aan de huid wordt vastgezogen.

Bij BDSM cupping worden alcoholproppen op de huid geplaatst en ontstoken, dan wordt het glas erover geplaatst. Het vuur zal doven als de zuurstof in het glas verbruikt is en het glas zuigt zich vast. Cupping is niet zonder gevaar. Er kunnen brandwonden ontstaan als het glas te lang verwarmd wordt en bloeduitstortingen kunnen ontstaan als het vacuum te sterk is of te lang wordt aangehouden.


COMMENTAAR

  1. Esje

    juli 28, 2017

    Ideaal weer om het uit te proberen

  2. Onyx

    augustus 14, 2018

    Fijne ideeën…. bedankt !

VOEG EEN REACTIE TOE

*