LOSJES IN DE BLOUSE

BH1
LOSJES IN DE BLOUSE

Hoe borstbewust bent u? Draagt u uw borsten als een van de verworvenheden en krachten van het vrouw-zijn, of is het een deel van je lichaam als elk ander, weggestopt in een al dan niet passende beha?

TORSEN

De borsten los lateng
Velen zullen het bevestigen, er is niets aangenamer dan ’s avonds thuiskomen en u verlossen van uw beha het voelt als het uitschieten van een paar stiletto’s na een lange dag shoppen. Maar in navolging van de beweging ‘Free-the-nipple’ moeten we eens ernstig overwegen of we dat kledingstuk niet voorgoed in de kast laten liggen.

De trend van behaloos op stap te gaan brengt zo zijn eigen issues met zich mee. De borsten los laten kan gemakkelijker voor vrouwen met kleinere rondingen dan voor degenen die voorzien van wat meer. Grote borsten zullen natuurlijkerwijze meer gaan hangen naarmate de ouderdom en dit kan niet voorkomen worden door een beha.

Er is geen medisch bewijs dat het dragen van een beha het hangen van borsten voorkomt, de borst zelf bevat immers geen spierweefsel.


DRAGEN

beha voelt een vrouw zich nu eenmaal meer zelfverzekerd
Er zijn genoeg redenen om een beha te dragen, vooral als men wat grotere borsten heeft.

Een goede beha geeft ondersteuning aan de schouders en borsten.

Al is de belangrijkste reden om een beha te dragen meestal niet ingegeven vanuit fysiek of medisch oogpunt, met een beha voelt een vrouw zich nu eenmaal meer zelfverzekerd.


LOSJES

alle vrouwen verschillend
Er is dikwijls geen medische, fysieke of anatomische noodzaak om een beha te dragen. Gelukkig hoeven vrouwen het gewicht van hun borsten niet alleen te dragen. De borsten beschikken namelijk over een structuur van onderhuids bindweefsel, de ligamenten van Cooper. Deze helpen bij de ondersteuning en vorm van de borsten. Als borsten gaan hangen, dan wordt dit deels veroorzaakt doordat de ligamenten hun werk niet goed kunnen doen.

Een beha is eveneens een obstakel voor de lymfestroom. Deze hebben geen stuwende kracht zoals het bloed, het lymfevocht kan dan ook alleen worden voortgestuwd door middel van bewegingen. Door een geremde lymfestroom blijven de afvalstoffen langer in het lichaam aanwezig.


STIJLVOL ZONDER BH

 • Draag geen zijde of andere erg lichte stoffen. Hoewel ze zacht voelen op de huid tijdens het dragen laten ze gemakkelijk uw tepels of oneffenheden, veroorzaak door klevertjes, zien doorheen de stof.
 • Vertrouw niet op katoen, het heeft de neiging om vocht op te nemen, maar de vezel behoud deze vochtigheid dan en laat deze niet verdampen zoals een meer synthetisch materiaal. In plaats daarvan kijk je beter naar kleding gemaakt van microvezels.
 • Ga niet beha-loos in een tube topje of strapless jurk als u rondborstige bent (volle C of D cup en hoger). Uw borsten worden samengedrukt en er uitgezakt uitzien, dit is zeker niet het meest aantrekkelijke scenario.
 • Ga niet op stap zonder beha in ongepaste scenario’s, vooral in een professionele of werkomgeving is het oppassen. Volg steeds de regels van het gezond verstand.
 • Draag geen kleding met boothals (is een brede halslijn die horizontaal loopt, voor-en achterkant, bijna tot aan de schouder punten, over het sleutelbeen) of diep ingesneden loszittende topjes. Je hebt meer kans om een ‘garderobedefect’ hebben bij het naar beneden buigen of als je iets wilt oppakken.
 • Zorg er ook voor dat de kleding niet te ruw is of teveel beweegt tijdens het dragen. Dit kan er voor zorgen dat de wrijving pijnlijke tepels veroorzaakt.
 • Draag halter topjes en jurken die uzelf kan aanbinden, vooral als u grotere borsten hebt. Op deze manier kunt u zelf de mate van ondersteuning die u wilt verkrijgen bepalen en indirect ook hoeveel lift u wilt geven aan de borsten.
 • Ga voor kleding met onder-buste ondersteuning zoals empire jurken. ze zijn het meest geschikt voor het op stap gaan zonder beha.
 • Doe zeker zonnebrandcrème op de huid van het decolleté. Daar de huid daar er erg dun is en alzo gevoeliger voor verbranden.
 • Draag zorg voor uw kledij, was ze met zachte en niet agressieve lingerie zeep. Hou steeds de haaksluitingen van beha’s toe bij het wassen en het drogen. Dat helpt voorkomen dat de haken vast komen te zitten in andere kledingstukken en helpt ook het rekken voorkomen. Op deze manier behouden alle delicate stukken beter hun vorm.


Hou in gedachten dat de borsten van alle vrouwen verschillend zijn, borsten zijn niet alleen plat of rond, en de tepels van niet iedere vrouw zijn prominent aanwezig. De ervaring van het op stap gaan zonder beha is verschillend voor iedere vrouw, en dat moet men accepteren.


COMMENTAAR

 1. 2055cc

  februari 12, 2017

  helaas – een grote cup ziet er zelden stijlvol uit los in de bloes…

VOEG EEN REACTIE TOE

*