Me Too -Waar staat de man vandaag?


Me Too -Waar staat de man vandaag?

Me Too (of #MeToo) is een hashtag op Twitter en andere sociale media die in oktober 2017 viraal ging.

Wie #MeToo plaatst in een bericht geeft daarmee aan met seksueel grensoverschrijdend gedrag (seksuele intimidatie, aanranding of seksueel misbruik) te maken heeft gehad.

De hashtag kreeg populariteit nadat Hollywood-producent Harvey Weinstein van seksuele intimidatie was beticht door verschillende vrouwen. Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt, in verschillende mate, in alle culturen ter wereld voor, al worden de grenzen niet overal op dezelfde manier getrokken.

Oorspronkelijk is “Me Too” afkomstig van activiste Tarana Burke uit New York, die deze zinsnede in 2006 gebruikte op de website MySpace om empathie te kweken voor vrouwen die slachtoffer waren van seksueel misbruik.

De initiële opzet van deze MeToo kan alleen maar toegejuicht worden om slachtoffers van seksueel misbruik uit de taboe te trekken zodat zij, in hun verwerkingsproces, hierover kunnen spreken. In dit artikel willen wij de impact bestuderen van de na-golf van dit fenomeen in de erotische evolutie tussen mannen en vrouwen. Hiermee willen we niet uitsluiten dat seksueel misbruik niet kan voorkomen in de holibi-gemeenschap.

Uiteraard is het vanzelfsprekend dat manipulatie en misbruik onaanvaardbaar is en dat de slachtoffers door de wetgever beschermd moet worden.

Hierbij rijst wel de vraag, waar ligt de lijn bij seksueel grensoverschrijdend gedrag, is deze duidelijk af te bakenen en slaagt de pendel niet even door naar de andere kant? Wordt MeToo tegenwoordig niet te snel gebruikt, weten mannen nog wat mag en niet mag, en kan hierdoor de goede opzet van MeToo verloren gaan ?

Wat is de impact van #MeToo op het erotisch spel van verleiden ? Is verleiden nog onschuldig of kan men hiervan ook beschuldigd worden ? Een dubbeltje op zijn kant , of dubbelspel?

Laten we naast #MeToo naar enkele parallelle snel verspreidde fenomenen kijken die een mogelijk contradictie of verwarring kunnen aantonen?

Communiceren met duidelijk tekens

Chatgesprekken
Ook de datingsite maakten de laatste jaren sterk hun opmars. Zowel mannen en vrouwen kunnen zonder enige angst chatten en hun wildste erotische fantasieën te kennen geven aan een vreemde .

De chatgesprekken evolueren al snel naar een zeer pikant woordenspel al dan niet vergezeld van intieme foto’s. Voor heel wat mannen, is deze vrije manier van communiceren een duidelijk teken, en een zekerheid tot een verzoek om over te gaan naar de actuele fysieke daad.

Bij vrouwen kan dat wat verschillen, vaak liggen hun erotische fantasieën veel extremer dan waar ze in de praktijk veel vlugger de grens trekken. Voor vrouwen is het chatten over hun erotische extremere fantasieën vaak meer dan voldoende en is de noodzaak voor de fysieke uitvoering ervan eerder beangstigend.


Je dit pas oui, je dit pas non !

Correcte signalen

Dit maakt het echter onduidelijk voor de man. Een vrouw zegt, dit wil ik, maar in praktijk wil ze het niet, en wat ze niet zegt, wil ze dan weer wel.” Je dit pas oui, je dit pas non !” En wat met de vrouwen die deze stoute communicatie gebruiken uit angst om anders te saai te blijken?

Niet te vergeten dat via chatten heel wat non-verbale communicatie verloren gaat en een man dus een groot deel van zijn intuitie niet kan gebruiken. Een verlegen glimlach, waarin de vrouw de man recht in de ogen kijkt, met een licht blos op haar wangen, geeft een man veel meer correcte signalen dan een “smiley” op chat.



Het wordt voor de man echt een uitdaging om nog te begrijpen wat een vrouw wil. Hier heeft moeder natuur de man voorzien voor de nodige testosteron om een beetje druk uit te oefenen voor het praktisch uitvoeren van de daad en de vrouw mee te trekken… wat ons brengt bij een tweede populair verschijnsel dat mannen in twijfel brengt.

De trilogieboeken en de verfilming van Fifty Shades of Grey, heeft heel wat vrouwen een bijzonder nieuw lees plezier gegeven. Het lezen of zien van deze nieuwe aanvaardbare BDSM-fantasieën in een romantisch kader, heeft wat vrouwen hun kijk op BDSM veranderd, van een letterlijk “ver-van-mijn-bed-show” naar een sterk verlangen, waarover ze fantaseren en al dan niet wensen uit te voeren.

Willen ze echt een man, met een stout kantje, die hun blinddoekt, vastbind, en de macht over hun heeft in het seksueel spel? Of is het chatten hierover als een zogezegde persoonlijke fantasie de nieuwe gevaarlijke manier van verleiden?

En laten we de gekende scene in de psychologische thriller en erotische film van Stanley Kubrick, Eyes Wide Shut niet vergeten als een van de sterkst creërende erotische fantasieën bij vrouwen, mannen en koppels, sinds 1999.


Ontstane misverstanden

Frustratie of schuldgevoel?
In het oeroude verleidingsspel had de vrouw de macht. Zij bepaalde welke mannen een poging mochten ondernemen haar te verleiden.

Een spel dat heel wat aangename tijd in beslag nam, waarin er duidelijke signalen werden uitgewisseld. De uiteindelijk uitgekozen winnaar wist op voorhand wat de vrouw graag had, en hiermee kon de man op de juiste manier haar meenemen in een prachtig erotisch spel en heerlijkheid voor allebei. En de vrouw … zij liet zich vangen. Is dit verloren gegaan ?

Is het dat vandaag de vrouwen deze macht anders zijn gaan gebruiken ? Of weet zij die niet meer juist te gebruiken? Via het stout chatten, ontstane misverstanden, is het te begrijpen dat na de betrekking er een teleurstelling ontstaat?

Haar fantasieën zijn in realiteit niet wat ze verwacht had, ze kan zich nadien “vies” of te naïef voelen… Vaak is dit het gevolg na slecht ervaren sex of een non-match tussen 2 vreemden.

Heeft hij voorgelogen of fout begrepen? Is er nadien een gevoel van frustratie of schuldgevoel? Dit kan niet de bedoeling van erotiek zijn.


Waar staat de man vandaag?

En waar staat de man vandaag? Kan hij in praktijk nog man zijn, of enkel virtueel op chat ? Is het voor een man nog veilig om een stout kantje te hebben, en te willen verleiden?

Riskeren we dat op termijn mannen niet meer durven een initiatief te nemen , uit angst om beschuldigd te worden? En willen vrouwen dit wel ?



Kortom, #Metoo heeft een zeer positieve en terechte beweging ingezet, die noodzakelijk was om seksueel misbruik en geweld tegen te houden en het uit te taboe sfeer te trekken, ten voordelen van de slachtoffers. Laten we alert zijn, dat in onze maatschappij geen onnodige angsten gecreëerd worden die ons natuurlijk libido zouden kunnen beperken.

COMMENTAAR

  1. Vilva

    december 4, 2018

    Het lijkt ons ook dat MeToo in sommige gevallen misbruikt word.

  2. Potanza

    december 4, 2018

    Zoals alle trends zal ook hier een einde aan komen en zal er een generatie komen van i want it form you

VOEG EEN REACTIE TOE

*