Meestal zijn vrouwen ronder

rondedames
Meestal zijn vrouwen ronder

Mijn man houdt van vrouwen, met billen en borsten én een buikje. En hij is niet de enige. Vooral vrouwen die hun vrouwelijkheid leven vindt hij woest aantrekkelijk. (Daarbij maakt het eigenlijk niet uit hij of die vrouwen ronder zijn of niet, een vrouw die haar vrouwelijkheid leeft is voor de meeste mannen woest aantrekkelijk.)

Toch hebben veel vrouwen een ander beeld van wat mannen willen en van wat mooi en vrouwelijk is. Slank is de mode, liefst met lange benen, kleine borsten en als het even kan vooral niet teveel kont.

We lijnen onszelf om die reden dan ook een ongeluk, staan iedere dag weer onzeker voor de spiegel en geven bakken met geld uit om er maar vooral mooier, slanker en jonger uit te zien.

En die mannen? Die begrijpen er helemaal niets van, die willen namelijk gewoon een vrouw! En een vrouw kan nou eenmaal ook ronder zijn, ook al laat de reclame ons vaak anders geloven. Dus waarom al dat ‘gedoe’?

Een platte buik en lange benen

En vrouwen hebben nou eenmaal vaak billen, borsten en een buik,
Ook ik kan nog steeds moeilijk geloven dat mannen heel anders naar vrouwen kijken dan vrouwen zichzelf zien. Ik ben namelijk ook al behoorlijk ‘geprogrammeerd’ door de reclame en de ideale fotoshop wereld.

Ook ik zou stiekem best graag jong blijven, met een slank lichaam, liefst zo eentje als je in de vrouwenbladen ziet, mooi strak met vooral een PLATTE buik en van die spiegelgladde billen en benen! Wat zou dat toch fijn zijn.

Owwww en dan nog zo’n wens: elegant op hakken kunnen lopen… lijkt me geweldig.

Helaas voor mij ben ik een mens en geen foto die aan alle kanten bewerkt kan worden. En leef ik niet in die ideale wereld, maar in het hier en nu. Ik ben een vrouw en ik heb een vrouwenlichaam.

En vrouwen hebben nou eenmaal vaak billen, borsten en een buik, of we het willen of niet! Het lijkt wel alsof we met zijn allen zijn vergeten hoe een vrouwenlichaam er in de meeste gevallen uit ziet.


Meisjes zijn in

In de bladen zien we overwegend jonge modellen, vaak meisjes van nog geen 16 jaar en wordt iedere vrouw met ronder vormen al snel als ´te dik´ afgedaan. Maar waarom eigenlijk?

Mogen wij vrouwen niet meer gewoon zijn zoals we zijn? Gezegend als ik ben met wat rondingen, kan ik er soms behoorlijk moedeloos en vooral onzeker van worden. Mede dankzij het huidige ‘meisjesachtige reclamebeleid’ streven veel mensen namelijk een voor hen bijna onhaalbaar ideaal, na.

Een ideaal dat is ontstaan door de commercie en dat zorgt voor veel vrouwen die gefrustreerd rondlopen en dieet na dieet uitproberen om er maar vooral uit te kunnen blijven zien als een meisje van 16. Vrouwen die een hekel hebben aan hun eigen lichaam, dat perfect is en helemaal zoals het hoort te zijn: gewoon vrouw!


Mannen hoeven niet perse een fotomodel

Uiterlijk doet er dan ineens niet meer toe
In tegenstelling tot wat de meeste vrouwen denken, voelen mannen zich vaak helemaal niet aangetrokken tot fotomodel vrouwen.

Die zijn natuurlijk wel heel leuk om naar te kijken, maar ze zien ze vaak onbewust meer als ´leuk om mee te spelen’ of op te jagen. Vaak kiezen ze dan toch voor de wat rondere vrouwen. Vrouwen met billen en borsten én een buikje! Billen en borsten zijn namelijk ook een teken van vruchtbaarheid en van het feit dat je goed kinderen kunt baren en voeden. Een vrouw die haar vrouwelijkheid leeft is woest aantrekkelijk voor mannen, net zoals een man die in zijn kracht staat voor ons onweerstaanbaar is.

Uiterlijk doet er dan ineens niet meer toe, het gaat er eigenlijk alleen maar om dat je je vrouwelijkheid durft te leven en vrouw durft te zijn.


Mannen houden van vrouwen en niet van meisjes

Mannen houden van vrouwen die hun vrouwelijkheid leven, die trots zijn op zichzelf zoals ze nu zijn. Die goed voor zichzelf zorgen en die hun vrouwelijke vormen durven te laten zien op een stijlvolle manier, onafhankelijk er van of ze nu dunner of ronder zijn. Van vrouwen die genieten van het leven.


Wees trots op jouw vrouwelijkheid!

Ze biedt je zo ontzettend veel
Stop met lijnen en overmatig trainen omdat je graag een sixpack wilt, maar blijf trouw aan jouw lichaam.

Stop met het willen volgen van een modebeeld. Accepteer dat je op een gegeven moment ouder wordt en dat je lichaam vanaf dan geen meisje meer is en geen meisje meer wil zijn.

Je lichaam blijft trouw aan zichzelf en valt zichzelf niet af, het verandert zodat het past bij de fase in je leven waarin je je op dat moment bevindt.

Zorg goed voor je lichaam en wees er zuinig op. Ook al ziet ze er misschien nu niet uit zoals je haar graag zou zien. Ze biedt je zo ontzettend veel en alleen al om die reden heeft ze recht op de allerbeste zorg en koestering van jou, een liefdevolle vriendin. Ga dansen, ga vieren dat je vrouw bent. Zing, lach, geniet en verbind je met andere vrouwen. Hou van jezelf zoals je nog nooit van iemand hebt gehouden en vooral: blijf trouw aan jezelf, stop met (jezelf) afvallen en start met erbij horen!


Bron

COMMENTAAR

  1. Madame

    september 14, 2016

    Ware woorden, het zijn vooral vrouwen die elkaar bekritiseren en onmogelijke doelen opleggen. Toch heb ik ook het idee dat het beeld wat aan het kantelen is, mn ronde billen kunnen wel. Denk aan Kim Kardashian, Nicky Minaj, Blac Chyna. Ook zijn er vrouwen die bil implantaten nemen. Belangrijkste boodschap: just be you. Dat is goed genoeg.

VOEG EEN REACTIE TOE

*