NYLONS EEN SENSUELE BELEVING


NYLONS EEN SENSUELE BELEVING

Of u nylons nu praktisch vindt, u er sexy in voelt, of misschien wel allebei, vrouwen en hun kousen zijn al decennia onafscheidelijk. Een ding hebben ze zeker gemeen: ze voelen er zich ’Oh-zo-Sexy-en-super-Vrouwelijk’ in!

EVOLUTIE

Nylons zijn lang een luxeproduct geweest. Tot er in de jaren vijftig betaalbare en verfijnde nylonkousen op de markt komen die weliswaar nog altijd voor ‘gekledere momenten’ gereserveerd werden. Ze werden op de markt gebracht onder de toepasselijke naam ‘Bas Dimanche’, zondagse kousen. Wanneer nylons zo ingeburgerd raken dat ze dagelijks gedragen worden, wordt de naam van het merk afgekort tot Dim.


WAAROM STOCKINGS

onweerstaanbaar
Lange benen zijn sexy en door het dragen van de juiste kleding in combinatie met hoge hakken weten vrouwen dit nog te benadrukken. Benen zijn de snelwegen naar het erogene van de partner en stockings leiden de blik onweerstaanbaar langs de benen omhoog, naar het verborgene, zeker als er een naad aan de achterkant zit.
De band aan het einde van de stocking is als een grens welke de één wel en de ander niet mag overschrijden. Dat is een belangrijke redenen waarom stockings erotischer gevonden worden dan panty’s die de genitaliën helemaal afsluiten.
Een significante kleur vormen zwarte stockings, het symboliseert een zondige maar opwindende dame en het contrasteert perfect met een blanke huid. Witte zijden kousen worden geassocieerd met puurheid en maagdelijkheid.

ELEGANTIE EN VROUWELIJKHEID

fijne stof
Nylonkousen geven vrouwen net dat beetje mysterie, sensualiteit, elegantie, seksuele uitstraling, een extra charme, een vrouwelijk tintje en een waardige uitstraling. Nylons zijn het elegante antwoord op dagdagelijkse kousen. De fijne stof glijdt door handen, over huid en niet enkel de dames zijn daarvan overtuigd. Nylons worden met veel plezier en flair gedragen.
Echte nylonkousen geven, in combinatie met de juiste kledij en lingerie elk silhouet een persoonlijke touche. Dat bevordert het gevoel van vrouwelijkheid, men gedraagt zich zelf zekerder, loot anders en men is zich bewust van het vrouw zijn. Nylons hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op het modebeeld van de 21-ste eeuw die nog maar zelden overtroffen werd.

MODELLEN

Nog steeds zijn er twee belangrijke stromingen te onderscheiden.

 • Fully Fashioned Nylons
 • Deze nylons zijn niet elastisch en volledig op de pasvorm van het been vervaardigd en zal bij de juiste maatkeuze nooit om het been draaien. Het bestaat 100% uit nylon en wordt vlak gebreid. Door het aan elkaar naaien ontstaat er een rolnaad aan de achterzijde, de ‘elegante lijn’. Ze geven een aparte uitstraling en elegantie.• Reinforced Heel and Toe Nylons (RHT)
 • Dit is de opvolger van het Fully Fashioned model en heeft een versterkte hiel en teenzone. Deze kousen zijn rond gebreid waardoor ze een zekere rek vertonen. De elegante achterbeennaad die het been extra cachet geeft verdwijnt met dit model.

BEVESTIGING

Kousen hebben een belangrijk nadeel ten opzichte van panty’s, ze kunnen afzakken. Er zijn enkele wijzen om kousen op te houden en te voorkomen dat ze afzakken.

 • Jarretelgordel: Het is een praktische manier is om de kousen hiermee op te houden en geeft een erotisch tintje.
 • Kousenband: Het is een elastische dijband die over het boveneinde van de kous geschoven wordt en deze tegen het been geklemd houdt. Enkel nog als showelement bij huwelijken.
 • Stay-ups: Deze moderne kousen zijn voorzien van een siliconen anti-slip band die er voor moet zorgen dat de kous op zijn plek blijft. Hoewel dit in het algemeen een goede manier is om de kousen te laten zitten, is er geen duidelijke maatvoering. Afhankelijk van het merk en type, kan het voorkomen dat ze ofwel te strak ofwel te los zitten.

HOU HET HOOG

Zelfophoudende kousen ‘stay ups – hold up’s’ zijn weer terug in de mode. Ook al zijn ze zo goed als onzichtbaar te dragen, ze zijn wel sensueel en sexy, intrigerend en verleidelijk tijdens het uitkleden. En het gevaar op afzakken maakt ze misschien nog aantrekkelijker. Of toch niet?
Hierbij enkele tips om het te voorkomen.

 • Gebruik geen bodylotion of crème op de benen als men stay-up’s draagt, het vermindert de grip van de siliconeband op de huid.
 • Ga voor kousen met een zo breed mogelijke siliconeband, het oppervlakte vergroot en zo ook het kleefoppervlak.
 • Kies de juiste maat, het is belangrijk dat de siliconeband om het dijbeen niet te wijd zit en op de juiste plaats op het dijbeen valt. Koop één exemplaar en draag de stay-ups eerst thuis om ze te evalueren, waag daarna de stap naar een avondje uit of op het werk.
 • Ga naar een speciaalzaak, er zijn showmodellen die men mag passen en vraag advies.
 • Kies voor kwaliteit, ga voor de betere merken.

AANTREKKEN EN ONDERHOUD

lang meegaan
Het dragen van kousen en vooral het aantrekken ervan, vereist wel een beetje techniek; de kousen moeten (liefst met katoenen handschoenen aan) eerst opgerold en dan voorzichtig over het been naar boven afgerold worden, waarbij de eventuele naad recht moet blijven. Daarna kunnen de nylonkousen met vlakke handen verder naar boven worden geduwd en aan de jarretel bevestigd. Op deze manier is de kans op ladders minimaal.

Mits op een goede wijze behandeld, kunnen kousen en panty’s vrij lang meegaan. Lotions, olien en zalfjes tasten het materiaal van de kousen aan.
Wassen kun je ze het beste in lauwwarm water te gebeuren met een niet-synthetisch wasmiddel, bijvoorbeeld vloeibare groene zeep of een speciaal wasmiddel voor kousen. De nylon draad blijft hierdoor soepel en de duurzaamheid van de kous wordt hierdoor aanzienlijk verhoogd. De kousen dienen na het wassen nagespoeld te worden met water om de zeepresten te verwijderen. Wringen mag niet om draadbreuk te voorkomen. Beter is het om de kousen droog te rollen in een handdoek.COMMENTAAR

 1. rossie

  september 21, 2014

  Dank jullie voor het fijne en interessante onderwerp. Nylons maakt al meer dan 30 jaar deel uit van ons dagelijkse leven, niet alleen beroepsmatig maar ook als liefhebbers van het zijden goed.

  Fijne groeten

  Lady en Sir Rossie

  • Dutch Nylons en heels

   november 19, 2017

   Hoi,
   OOk wij zijn een koppel met een enorme passie voor nylons en high heels.Zowel stijlvolle FF en RHT kousen als gewone stockings of panty.
   Zou fijn enig contact te leggen met jullie.
   Leeftijd 53j.
   Groetjes
   Roger-Kyra

 2. Charissa

  november 4, 2017

  Maak u handen nat met water voordat u de kousen aantrekt. Dit voorkomt halen en ladders. Werkt perfect!

  Lieve groet,
  Charissa

VOEG EEN REACTIE TOE

*