ORGASME OP COMMANDO

“Seks is een enorme drijfveer voor mensen en orgasmes horen daarbij. Daarover wordt ontzettend veel over gepraat, maar niemand weet precies hoe klaarkomen werkt. En onderzoekers wagen zich er niet aan, want het is toch een beetje ‘not done’, een taboe. Het orgasme, daar moet je afblijven of toch niet?

‘Orgasme op Commando’ klinkt extreem en het lijkt gebaseerd op machtsverhoudingen, het wordt vrijwel enkel verbonden aan een bdsm-levenswijze. Toch hoeft het niet steeds zo te zijn, tijdens een intense omhelzing kan een fluisterend woord ‘KOM!’ voldoende zijn om een onstuimig orgasme op te wekken bij de partner.


EEN OPEN GEEST

Het begint met de geest
Het was voor mijn nooit een issue geweest dat mijn partner controle wenste over mijn orgasmes. Tijdens seks of masturbatie vond ik het fijn om orgasmes uit te stellen, dat ik moest vragen om klaar te komen vergrootte enkel het genieten. Het begint met de geest, men moet ervoor open staan en accepteren dat het kan.

Als men moeilijker tot een orgasme komt is deze stap mogelijk te groot en zijn een aantal tussenstappen mogelijk noodzakelijk. Hierover is in de literatuur voldoende te vinden, gesprekken met een erkend sekstherapeut kunnen eveneens nuttig zijn.

‘Orgasme op commando’ was voor mij in wezen het vervangen van de vrees die bij mij soms opduikt, namelijk niet dat er geen orgasme komt, maar de onrust om tot een ‘orgasme te komen zonder toestemming’. Het is een efficiënte suggestie, een mentale conditionering waarbij onderling vertrouwen en zelfvertrouwen belangrijke factoren zijn om de stap te zetten naar een orgasme zonder inmenging of stimulus.


EERSTE STAPPEN

logische stap
Zoals hiervoor aangegeven was het uit handen geven van controle over mijn orgasmes een belangrijke fase. Voor mij was dat een logische stap, sindsdien kom ik niet meer klaar zonder, al dan niet, voorafgaande toestemming van mijn partner. Ook als dominant moet men hierin eerlijk zijn, als de stimulans voldoende groot is en voortdurend zal men tot een orgasme komen, met of zonder toelating. Evenwicht, vertrouwen en elkaars lichaam kennen zijn belangrijke factoren.

Tijdens het seks spel is het fijn om aan de rand van een orgasme te komen. Als dominant tracht men deze grens constant te verleggen door het orgasme net niet te laten plaatshebben, als onderdanige is het smeken om het toch te ondergaan een stimulans. Als er toestemming wordt gegeven is het héél intens!

Deze fase heeft voor ons een aantal jaren geduurd, achteraf gezien was dit de eerste, onbewuste stap naar ‘Orgasmes op Commando’.


HET OPZET

Op commando tot een orgasme
Wanneer men bewust wordt van het opzet kan men snel overweldigd worden door deze doelstelling, er wordt ontzettend veel druk gelegd op de schouders van de onderdanige om te presteren en te slagen. Het doel mag niet enkel zijn om op commando tot een orgasme te komen maar hoe dit gegeven geïmplementeerd wordt in de relatie.

Men moet beseffen dat het niet voor iedereen werkt sommigen zullen er nooit in slagen. Er onvoorwaardelijk voor gaan is het minimum dat men mag verwachten.


KLASSIEKE CONDITIONERING

Orgasme op Commando is gebaseerd op de theorie van Pavlov, een Russisch fysioloog. Tijdens experimenten stuitte Pavlov op het verschijnsel dat honden beginnen te kwijlen wanneer ze voedsel wordt aangeboden. Deze experimenten zijn voldoende gekend en hoeven geen nadere verklaring.

Wat Pavlov bij de honden opwekte is een voorwaardelijke reflex en noemt de klassieke conditionering. Wanneer een prikkel A (het signaal) herhaaldelijk voorafgaat aan prikkel B (het voeren) dat een bepaald gedrag (kwijlen) oplevert, dan zal op den duur prikkel A reeds dat gedrag opleveren, ook zonder prikkel B.

Op het eerste zicht mogelijk een vreemde gedachte maar ook dagelijkse commercials trachten van dit gegeven gebruik te maken.


BIJDRAGEN TOT SUCCES

Vertrouwen

Men moet beseffen dat zulke reacties niet zullen misbruikt worden
Bij deze intieme geconditioneerde reacties is het belangrijk dat het vertrouwen van beiden onvoorwaardelijk is. Men moet beseffen dat zulke reacties niet zullen misbruikt worden maar enkel tot genot zullen dienen van beiden. Vernedering mag niet het primaire uitgangspunt zijn tijdens het experimenteren. Het is belangrijk om hier grondig over te communiceren.Eerlijkheid en openheid

Vertrouwen leidt tot openheid en eerlijkheid. Een onderdanige partner moet zich goed voelen in geest en lichaam. Communiceren over hoe de elementen worden aangevoeld en de reacties die worden teweeg gebracht. Als men niet tot een orgasme kan komen moet dit aangegeven worden, het is geen mislukking. Weet hoe je eigen lichaam reageert en tracht natuurlijke reacties niet te verbergen. Het zijn belangrijke signalen voor beiden.


Geloven

plezier en seksuele bevrediging
Men moet geloven dat het kan. Het kan moeite kosten en oefening er zal terugval zijn en het kan maanden duren om een volgende stap te zetten. Men zal vermoeidheid en fysieke stress ondervinden, soms zal het hopeloos lijken ….er toch moet men erin blijven geloven.

Het zal ook vreugde, plezier en seksuele bevrediging brengen. Men moet het een kans geven.
FAZEN EN EVOLUTIE

De belangrijkste fazen die wij konden onderscheiden in dit traject waren:

  • Weten dat men tot een orgasme kan komen, het ontspannen.
  • Een orgasme weten uit te stellen en te controleren, de kracht.
  • Focussen op ‘het woord’, het loslaten.

Als ik terugkijk op mijn evolutie bij ‘Klaarkomen op commando’ merk ik dat het specifieke woord en bdsm omgeving’ dat mijn orgasmes triggerde steeds minder belangrijk is geworden. Daarentegen heeft voor mij de stem, de intonatie en het timbre, aan belang hebben gewonnen. Mijn echtgenoot kan nu gelijk welk woord gebruiken om mij te laten klaarkomen in gelijk welke situatie. Zelf kan ik de intensiteit van het orgasme bepalen wat onder bepaalde omstandigheden handig is, een piekje in een restaurant tijdens een etentje met vanilla vrienden of een diepgaand tijdens het winkelen…

Onlangs hebben we ontdekt dat het eveneens met derden kan. Om het te laten werken is er een belangrijke voorwaarde: mijn man moet aan de derde toestemming geven, in mijn bijzijn, om mij op commando te laten klaarkomen…en dan lukt het me ook.

Is dit een eindpunt? Ik besef dat het een geweldig ‘mindgame’ is en dat de realiteit steeds overtroffen wordt…COMMENTAAR

VOEG EEN REACTIE TOE

*