PONY PLAY – PONYGIRLS – PONYBOYS

pony1
PONY PLAY – PONYGIRLS – PONYBOYS

Bij Pony Play wordt een onderdanige man of vrouw niet enkel opgetuigd zoals een pony, hij gedraagt zich er ook naar.

De adepten beschouwen Pony Play als een levenswijze en zien het zelden als een rollenspel, er gelden specifieke regels en voorschriften voor gedrag, kleding en uitdossing.

DOMINANTIE SUBMISSIE

vrijwillige afspraken
Deze vorm van seksuele beleving wordt aanvaard als een subcultuur van D/s gezien de duidelijke machtsverhoudingen.

De eigenaar van de pony legt door middel van training zijn wil op en bepaalt hoe de pony zich moet gedragen.

Het is logisch dat er vooraf vrijwillige afspraken worden gemaakt tussen alle partijen.


OUTFIT

stijgbeugels en oogkleppen
Pony Play is een unieke en erotische fetisj maar tevens een dure aangelegenheid, zonder allerhande voorwerpen en toebehoren is het moeilijk om een echte uitstraling te bekomen.
Men moet de ambitie hebben om de ‘pony’ zoveel als mogelijk op een echte pony te laten lijken.

De dresscode voor een ‘ponygirl’ of ‘ponyboy’ is niet voorgeschreven. Echter, een bit, teugels, stijgbeugels en oogkleppen lijken het minimum. Vaak wordt de dresscode vervolledigd met een ‘tail’. Deze bestaat uit een butplug aan de ene zijde, aan de andere zijde is er een paardenstaart.

Verder worden bandages zoals bij echte paarden voorzien en lederen kappen voor handen en voeten die de hoeven weergeven. Ook zijn er specifieke harnassen, latex kledij, maskers tot paardenoren. Indien gewenst dan kan er een zadel aan toegevoegd worden.

De dresscode voor de dominant is meestal de kledij van een amazone of ruiter: cap, jasje, blouse, rijbroek, rijlaarzen met sporen. Een korte rijzweep lijkt onontbeerlijk.


ACTIVITEITEN

pony wordt opgeleid
Alles wat zich in een manege voordoet is te transponeren naar Pony Play: verzorging, voorzien van outfit en trainingen.
Een training van een ponygirl of ponyboy is afhankelijk van het doel waarvoor de pony wordt opgeleid.

Soms is het uiterlijk erg belangrijk en zal er veel aandacht besteed worden aan de manier van lopen en bewegen. Met hoog opgetrokken knieën loopt de pony rond net zoals een paard dat tijdens de dressuur zal doen. De hele houding van het lichaam is hierbij belangrijk.

Maar het kan ook zijn dat de pony getraind wordt om een paardenwagentje (sulky) rond te rijden. De pony zal dan getraind worden om krachtige beenspieren te ontwikkelen gecombineerd met uithoudingsvermogen. Het doel ervan is natuurlijk om de bezitter van de pony in de sulky rond te rijden.


ROLLEN

Naast de ‘Pony’s’ zijn er meerdere personen betrokken bij Pony Play, deze rollen kunnen door een of meerdere personen uitgevoerd worden.Trainer

De trainer is de dominante persoon en dat kan zowel een man als een vrouw zijn, het geslacht speelt vaak een zeer ondergeschikte rol bij Pony Play. Hij neemt de verantwoordelijkheid op zich om een onderdanige te trainen om een echte ‘ponyboy’ of ‘ponygirl’ te worden. Ze moeten de verschillende gebruiken leren, zoals de tred, draf en galop, hoe paarden zich gedragen, de commando’s…

De trainers nemen hun rol ernstig hu doel is een perfecte pony af te leveren. Sommige trainers zijn gespecialiseerd in een bepaald type zoals een hengst (voor seks), showpaard, of rijpaard.


Groomer

Een groomer is verantwoordelijk voor de uitrusting van de pony en de verzorging van de pony. Dat gaat van de verzorging van de specifieke uitrusting, tot het borstelen, geven van massages, wassen en de aftercare van de pony’s.


Berijder

Iedereen die wordt toegestaan om paardje te rijden is een berijder. Vaak zit de berijder niet op het paard zelf, maar in een sulky dat wordt voortgetrokken door een of meer pony’s.SOORTEN PONYGIRLS EN PONYBOYS

Er zijn verschillende soorten Ponyboys en Ponygirls. Bij verschillende rollen hoort een andere soort training en kleding. Er zijn trek-, rij-, show-, circus- en fokpony’s.

Trekpony

Een trekpony of cart pony trekt meestal een sulky voort waarin de berijder zit. Daar is behoorlijk wat fysieke kracht en uithoudingsvermogen voor nodig. Grotere wagens worden voortgetrokken door meerdere pony’s.


Rijpony

Een rijpony moet de fysieke kracht hebben om iemand op zijn of haar rug te dragen. Vaak is het de trainer of eigenaar die plaatsneemt op de rug van de pony.

Een rijpaard kan op twee of op vier ‘benen’ lopen. Er zijn specifieke zadels in de handel beschikbaar voor beide gevallen.


Showpony

Showpony’s hebben een zekere attitude en charisma nodig. Ze worden getraind om op een bepaalde manier te bewegen en moeten goed verzorgd voor de dag komen. Soms worden er shows en competities georganiseerd waar men prijzen kan winnen.


Fokpony

Een fokpony spreekt wellicht het meest tot de verbeelding, zij worden naar andere pony’s gebracht om ‘te paren’.

Een fokpaard kan zowel een hengst als een merrie zijn. Maar er kan ook heerlijk op los gemengd worden. Het verloop van het fokken wordt strickt gedirigeerd door de eigenaars.
Pony ArtCOMMENTAAR

  1. Darkdaydancer

    juli 15, 2021

    Ooit de ervaring gehad door een sexy dame op de rug en schouders gedragen te worden en haar zo te berijden, met zweepje bij de hand. Fantastische ervaring.

VOEG EEN REACTIE TOE

*