SENSUEEL VERTRAPPELEN


SENSUEEL VERTRAPPELEN

Het is een spel met pijn en vernedering, maar het zijn vaak de mensen die niet geinteresseerd zijn in BDSM die trampling zo leuk vinden. Bij trampling, vertrappen of onder de voet lopen, loopt een persoon over een ander heen.

MACHTSVERHOUDING

machtssituatie
Bij trampling is er een persoon die op de grond ligt en een tweede die er bovenop gaat staan, eroverheen loopt en gelijktijdig de drukverdeling zo weet op te bouwen dat er voor de partner onmiskenbare gevoelens ontstaan . Zo ontstaat er een machtssituatie: de persoon die staat, laat letterlijk aan de liggende persoon voelen dat er een machtsverschil is. Meestal is de persoon die staat en loopt een dominante dame en is het ‘slachtoffer’ op de grond een man. Hoe pijnlijk en vernederend dit is wordt bepaald door de dominante. Voor diegene die ondergaat speelt de gedachte om ‘niet te kunnen vluchten en het ondergaan’ een belangrijke rol.

EVENWICHT EN DRUKVERDELING

Botten breken niet zomaar als er iemand op je gaat staan en naaldhakken gaan echt niet zomaar door de huid heen. Luisteren naar uw partner is een onmisbare voorwaarde bij dit spel. Men kan met blote voeten over iemand heen lopen, maar men kan dat ook met stalen naaldhakken doen. Men kan alleen op iemands bovenrug gaan staan, maar men kan eveneens alle gevoelige plekjes uitzoeken.

pijnlijk
Een vlakke stevige ondergrond is het prettigst omdat de persoon die op de grond ligt dan goed zijn spieren kan aanspannen en stil kan blijven liggen. Op een matras kan eveneens, het is prettig omdat er geen druk op één punt komt te staan anderzijds heeft de partner niets om zich tegen af te zetten. Hij kan minder goed stil blijven liggen.

Nog een belangrijk element is het bewaren van het evenwicht. Als men niet standvastig staat kan dat tot vervelende situaties leiden: het kan erg pijnlijk zijn voor het slachtoffer of de dominante kan vallen. Het is het makkelijkst om zich ergens aan vast te houden: een tafel, muur of misschien enkele stoelen als die stevig staan. Een deurpost kan ook handig zijn, de partner gaat in de deuropening liggen en men heeft dan twee zijden om zich aan vast te houden.


ATTRIBUTEN

Trampling is simpel en doeltreffend, men hoeft als dominant geen ingewikkelde technieken te kennen. De meeste dames bezitten een assortiment aan schoenen die elk een verschillend effect hebben op de huid.

Blote voeten

Het hoeft niet steeds met schoenen te zijn, op blote voeten kan het ook. Het kan warm en intiem aanvoelen op de huid van uw partner.

Sokken

De intimiteit en grip is minder, daarentegen kan men variëren met de aard van de sokken, sommige zijn glad of ruw, andere kunnen kriebelen.

Gympen

De meeste gympen hebben een niet al te dikke zool en zijn flexibel. Met gympen kan het gewicht van de dominant eenvoudig verdeeld worden over het lichaam van de partner.

Gympen zullen geen pijnlijk effect hebben, maar ze kunnen wel mooie afdrukken achterlaten op het lichaam, deze afdrukken zijn meestal snel verdwenen.

Harde zolen

Denk hierbij aan nette damesschoenen zonder hak of aan cowboylaarzen. Deze zolen geven niet mee en hebben dus een pijnlijker effect. Ze laten echter geen afdrukken achter.

Pumps en blokhakken

Bij pumps en laarzen met blokhakken wordt het gewicht iets meer verdeeld en staat de dominante wat stabieler. Aangezien het gewicht voornamelijk op de hak terechtkomt, is dit een stuk pijnlijker dan platte zolen. Het kan afdrukken van de hak en blauwe plekken achterlaten.

Naaldhakken

De ultieme kick voor iedere tramplingliefhebber! Ze zijn gemeen scherp en kunnen afdrukken achterlaten die langere tijd zichtbaar blijven. Blauwe plekken en kneuzingen zijn dan ook geen uitzondering.

Uiteraard zijn dit algemene effecten en kan iedere huid anders reageren. Sommigen krijgen alleen wat rode afdrukken die na een paar uur weer weg zijn, terwijl anderen wekenlang met blauwe plekken en afdrukken van naaldhakken rondlopen.


VEILIGHEID

Men kan niet overal zonder omzichtigheid over het lichaam lopen. Het gewicht, schoeisel en de drukverdeling zijn belangrijke factoren. Tevens IS er een aantal lichaamsdelen waarbij men erg behoedzaam te werk moet gaan.

Plaatsen op het lichaam die men beter kan vermijden laten zich samenvatten in een vuistregel: waar botten of vitale organen dicht onder de huid liggen zonder met (dik) spierweefsel beschermd te worden, zijn te mijden.


Concreet zijn dat:

spierweefsel
Wervelkolom: De wervelkolom ligt dicht onder de huid en beschadiging van de wervelkolom kan grote gevolgen hebben.
Hoofd, nek en schouders: Weinig vet- en spierweefsel dus een gebied om te vermijden.
Gewrichten: Geen gewrichten belasten door erop te staan, ook de bovenkant van de handen en voeten is te vermijden.
Zijkant onderrug: Aan weerszijden van de onderrug, net boven de heupen, liggen de nieren. Die worden slechts beschermd door een dunne laag spierweefsel.
Buik: In de buikholte bevinden zich de vitale organen.

Trampling hoort net zoals bij BDSM-activiteiten safe, sane en consensual te gebeuren!


COMMENTAAR

VOEG EEN REACTIE TOE

*