VERKRACHTINGSFANTASIE – RAPEPLAY


Verkrachting is een misdrijf, walgelijk en een aanslag op de integriteit van een persoon. Dit artikel handelt over een fantasie, een rollenspel dat beleefd wordt met een volwassen partner en wederzijdse instemming.

DROOMBEELDEN

Dit artikel handelt over een fantasie
Fantaseren is een mentale activiteit, waarbij uiteenlopende gegevens met elkaar in verband worden gebracht en nieuwe patronen laten ontstaan, fantasie wordt niet beperkt door de realiteit.

Verkrachtingsfantasie, rapeplay en bijhorende rollenspellen komen voor in alle lagen van de maatschappij en sociale klassen en er is geen onderscheid naar geslacht of seksuele voorkeur. Een rollenspel waar vrouwen ondergaan zijn de meest voorkomende maar omgekeerd waar de man het “slachtoffer” wordt scoren eveneens hoog. Andere mogelijkheden, homo of lesbische verkrachtingsfantasieën of gemengde vormen waarbij hetero en homo gemeenschappelijke fantasieën hebben behoren eveneens tot de realiteit.

Psychologen en onderzoekers wijzen ons dat verkrachtingsfantasie een van de meest voorkomende is van alle seksuele fantasieën. Ze zijn eveneens één van de meest psychologisch geladen items waarop veelal met gevoelens van schaamte en schuld wordt gereageerd.

Het verkennen van een verkrachtingsfantasie kan een erotische, spannende en gezond deel zijn van het ontdekken van de eigen seksualiteit zolang het wordt beleefd met een vertrouwde partner en het geschiedt in een veilige en gecontroleerde omgeving.

Perceptie is een probleem met verkrachtingsfantasie, men hoort het woord verkrachting en mensen zijn vol ongeloof dat men zoiets kan wensen, laat staan uitvoeren.
Het verschil tussen fantasie en realiteit is de dikte van de schedel.


WAAROM ATTRACTIEF

theorieën waarin we allemaal wel iets in kunnen terugvinden
Wat vinden partners bekoorlijk bij een verkrachtingsfantasie en waarom weten zovelen genot te puren uit deze fantasieën?

In de psychologie bestaan er vele theorieën waarin we allemaal wel iets in kunnen terugvinden dat op onszelf slaat of waardoor we op zijn minst kunnen begrijpen hoe een fantasie kan ontstaan.

Verlies van controle

Hij trekt je steviger tegen hem aan, nog steeds met een strakke greep houdt hij haar arm…”er is niets wat je kunt doen” zegt hij…ze glimlacht nerveus… “Je kan niet weg…zo dadelijk…zal ik op mijn wijze met jou…..”

Een van de belangrijkste elementen bij verkrachtingsfantasie is het idee van machteloosheid. Het verliezen, wegschenken van controle bevrijdt mensen en laat ze toe te genieten van handelingen die ze in het ‘gewone – reële’ leven nooit zouden toelaten (bij een bdsm sessie is het een gekend basisfenomeen). Ook voor mensen met weinig taboes kan het opwindend zijn om een geliefde dingen te laten doen die men niet onder controle heeft, waar de partner de leiding neemt en de ander ‘moet’ ondergaan.

Vrijheidsbeperking

De laatste riemen werden stevig vastgesnoerd. Haar vingers liepen zachtjes over zijn dij. Je kan niet meer bewegen. “ Er is geen ontsnappen mogelijk voor jou….maar het is goed…je kan nog steeds schreeuwen als je wenst….”.

Vele verkrachtingsfantasieën bevatten elementen van vrijheidsbeperking, het kan gaan van een strikte bondage of vastgebonden op een bed of tafel of het vasthouden van polsen, het neerdrukken.
Vormen van vrijheidsbeperking verhogen het gevoel van verlies van controle.

Begeerd worden

“ Toen je naar de deur liep wist ik dat ik je wou of je dat wilde of niet…” Vingertoppen prikkelde zacht de zijkanten van haar keel…” En nu…wil ik….”

De ‘agressor’ is zodanig overweldigd door de begeerlijkheid en sexy uitstraling van zijn partner dat hij haar moet bezitten. Als een man ‘controle verliest’ in zulke omstandigheden, kan dat opwindend zijn.
Personen die zich hierin terugvinden hebben meestal een hoge eigenwaarde en wensen hun seksuele dominantie tegenover hun partner te uiten.

Verzetten

“ Denk je dat je weg kan komen…”. Hij zet een stap achteruit en scheurt haar blouse. “ Als je de deur haalt, laat ‘ k je gaan….zo niet….zal je niet snel vergeten wat ik voor je gepland heb…”.

Voor vele is het ‘ tegenstribbelen – worstelen’ van een partner een turn-on. Het is een opwindende wijze van fysiek contact en komt veelvuldig voor, ook bij “gewone seks”. Het kan veel intenser worden door de extra toets van een verkrachtingsfantasie.

BDSM

Haar adem stokte. Vingernagels scherpte in haar dijen…” Wat ga je met mij doen? “… “ Enkel dit…”… Ze gleden steeds hoger…

Bij bdsm wordt er al snel richting zwepen en erg pijnlijke toestanden gedacht. Dat hoeft natuurlijk niet. Technieken zoals bijten, haren trekken, zachte klemmentjes, mindplay.. zijn aspecten die hun deugdelijkheid bewezen hebben.
Met voldoende fantasie zijn deze facetten onuitputbaar te combineren en zorgen ze voor telkens nieuwe sensaties, ze vormen dikwijls een bindend item tussen de verschillende elementen van een verkrachtingsfantasie.

Anonimiteit

Priemende ogen keken van achter het masker. “ Je kent me niet….maar ik jou wel…”. De bovenste knoop van haar blouse vormde geen hindernis voor zijn handen. “ En nu gaan we elkaar meer intiem leren kennen….”.

De sensatie van het onbekende, het mysterieuze waaraan men zich moet onderwerpen. Het idee van overrompeld te worden en seks te delen met een vreemde is nog steeds een opwindend gegeven.


WENSEN – GEVOELENS – VOORBEREIDING

Diepgaande en open gesprekken zijn de basis
Als beide partners genieten van het rollenspel van een verkrachtingsfantasie is er niets mis mee. Beiden zijn aan het acteren en spelen hun rol, hoe realistisch dit ook overkomt bij een eventuele toeschouwer…het blijft acteren.

Vele voelen zich aangetrokken tot verschillende aspecten van ‘gefantaseerde niet gewenste seks’. Ieder heeft een eigen visie op een verkrachtingsrollenspel, om tot een consensus te komen zullen toegevingen moeten gedaan worden. Het is noodzakelijk om een duidelijk en gedetailleerd zicht te krijgen over de wensen van de partner. Praat over eigen fantasieën en wat er leuk en opwindend aan is, soms zal je versteld staan hoe inventief je partner is met je fantasie…

Onvoldoende aandacht schenken aan deze fase maakt de kans op een desastreuze ervaring veel groter. Er hoeft geen gedetailleerd script te worden uitgeschreven maar het betekend zeker dat men vergelijkbare ideeën moet hebben over het gewenste.
Diepgaande en open gesprekken zijn de basis, veronderstellingen moeten gemeden worden.

Er wordt geopperd dat het verrassingseffect verdwijnt als men vooraf gedetailleerd overlegt met de partner en het niet zo opwindend zou zijn. Dit zijn misvattingen en stroken niet met de realiteit, de persoon in kwestie laat zich maar al te graag meevoeren in het rollenspel omdat het een gezamenlijk gedragen fantasie is. Bijkomend gaat het erom dat het ooit kan voorkomen, het exacte tijdstip hoeft, in onderling overleg, niet altijd gekend te zijn.

Zelfs als een rapeplay je aanspreekt kan het toch intimiderend overkomen om de fantasie naar daden om te zetten, dit geldt voor beide partijen. Vrouwen die graag de rol van ‘slachtoffer’ op zich nemen vragen zich af of hun rol ook betekend dat ze ‘echt verkracht’ willen worden, terwijl hun ‘agressor’ zich zorgen maakt of ze hun partner niet kwetsen door hun gedrag. Ook kunnen partners zich schuldig of onbehaaglijk voelen omdat handelingen die ze uitvoeren indruisen tegen hun opvoeding of geloof.


STOPWOORD – VEILIGHEID

De woorden dragen bij tot de opwinding
Vooraleer je een verkrachtinsfantasie gaat uitvoeren moet je alles weten van je partner: allergieën, bijwerkingen, ongemakken, lage bloeddruk, hartproblemen, diabetes…het is belangrijk en er moet rekening mee gehouden worden. Neem geen van beiden alcohol of verdovende middelen, het is gevaarlijk als men niet volledig bewust is of kan inschatten van hetgeen er geschied. Let erop dat je telefoon en een EHBO-kit bij de hand hebt.

Welke vorm van rapeplay je ook kiest, tijdens de setting zullen uitspraken zoals; ‘nee – niet doen – stop – hou op – laat me gaan….’ zeker voorkomen. De woorden dragen bij tot de opwinding, de setting en sfeer van de scene.
Daarom is het belangrijk om een stopwoord af te spreken, een woord dat het rollenspel onmiddellijk stopt. Kies een woord dat je gemakkelijk onthoudt en niets met je fantasie te maken heeft. Dikwijls wordt een kleur of een vrucht gekozen…rood, groen, aardbei, sinaasappel…..smeerlap lijkt me niet bruikbaar maar je mag best inventief zijn.

Wat je ook kiest je moet er beiden van overtuigd zijn dat het stopwoord het scenario stillegt.
Het is tevens belangrijk om de “aard van het stoppen” te bespreken. Als bij ons een stopwoord wordt uitgesproken stopt het rollenspel en communiceren we wat er zich voordoet…het kan zijn dat het spel wordt beëindigd (partner is onwel geworden, voelt zich niet lekker…), maar het kan ook dat er een touw knelt (vingers die gevoelloos worden…), ongemakkelijk liggen, een haartje dat kriebelt…. ongemakken die soms met een kleine ingreep kunnen verholpen worden.
Anderzijds aarzel niet om het woord te gebruiken en tracht het niet uit te stellen om je partner te plezieren. Beter te vroeg stoppen dan te laat.

Het is trouwens niet enkel de partner die een stopwoord nodig heeft, het geldt ook voor de ‘agressor’. Het spelen van ‘the bad guy’ in een seksuele fantasie is een psychologische uitdaging die niet altijd evident is.

Besef dat veiligheid primeert op geilheid.


ATTRIBUTEN

Als anonimiteit een issue is
Met enkele rekwisieten kan een scenario leuker en spannender gemaakt worden. Vooraleer je oude kleding wegwerpt laat je fantasie er eens over gaan. Het is opwindend om een jurk in repen te scheuren of volledig van het lichaam te scheuren. Als je net als ik geen oude kleding hebt 😉 biedt een kringloopwinkel altijd een uitweg.
Als anonimiteit een issue is, kan je gebruik maken van een bivakmuts, masker, nylonkous of een sweater met kap.
Bij vrijheidsbeperking kunnen touwen handig zijn. Gebruik geen nylontouw maar natuurtouw en lees de veiligheidsvoorschriften in het ‘Bondage’ artikel op deze site. Als je niet handig bent met touwen, gebruik boeien. Het kan nefast zijn voor een scenario als de partner lang moet wachten tot ze gebonden is.

Sommigen wensen gebruik te maken van een wapen om overwicht te krijgen. Rommelmarkten en ruilbeurzen vind je allerlei speelgoedwapens en imitatiemessen. Geef ze, indien gewenst, een verfbeurt om een realistische look te verkrijgen.

Het gebruik van een echt mes of schaar is bij het scheuren van kleding of mindplay niet altijd te vermijden. Gebruik een veiligheidsschaar, deze zijn ontworpen om kledij te knippen bij ongevallen.
Vermijd het gebruik van breekmessen, neem een stevig niet getand, puntig keukenmes. Snij altijd weg van de persoon, van onder de kleding naar buiten toe. Zet het lemmet nooit met de scherpe zijde op de persoon maar met de achterkant. Het voelt hetzelfde aan en snijwonden worden voorkomen.
Bij het “overmeesteren “ gebruik geen mes, de kans op een ongeval tijdens de worsteling is erg groot.


ONDERHANDELING

Door te combineren creëer je voldoende ruimte om je partner steeds te verbazen
Eens de wensen van beiden gekend zijn kan over het scenario nagedacht worden. Een scenario waarbij de partner wordt overmeesterd en tegenstribbelt…of wens je enkel te bevelen…wil je een dresscode, een katoenen jurk, een ski-masker, een kap….een scenario met bondage of enkel neer te drukken…uitkleden of de kledij van het lichaam scheuren, helemaal of in flarden…wil je verplicht worden om jezelf uit te kleden…of zijn opdrachten een turn-on…

Als beide partners weten tot welke elementen van een verkrachtingsfantasie ze zich aangetrokken voelen moet er overlegd worden. De sleutel tot succes is ervoor te zorgen dat ieder gelijkaardige verwachtingen koestert die naadloos in elkaar passen.
Overleg goed wat de wensen zijn, men moet een duidelijk beeld kunnen vormen. Je moet een raamwerk kunnen vormen waaraan je de mogelijkheden van het scenario kan aan ophangen, door te combineren creëer je voldoende ruimte om je partner steeds te verbazen.

Als een openlijk gesprek niet veel voorkomt met je partner is het niet gemakkelijk om over zo een emotioneel geladen item te praten maar bedenk dat jullie relatie er zeker baat bij heeft. Als de intimiteit van een lichaam wordt gedeeld moet je ook je intiemste gedachten kunnen delen.
Maak beiden een overzicht van wat voor jou kan tijdens het rollenspel en wat uitgesloten is. Door deze elementen te voorzien van een waardering naar opwinding krijg je beiden inzicht in elkaars fantasie. Eventueel zou een gezamenlijke checklist uitkomst kunnen bieden. Het oplijsten van niet gewenste activiteiten is eveneens erg belangrijk, hiermee bepaal je de grenzen als ‘slachtoffer’ en ‘ agressor’. Bijten en krabben vindt niet iedereen fijn, face-slapping vinden sommigen enorm geil, voor anderen een afknapper.

Enkele bemerkingen over face-slapping. Met face slapping moet je uiterst voorzichtig omgaan, het is nooit helemaal veilig…het moet zo veilig mogelijk uitgevoerd worden. Het gaat hier over met de vlakke hand in het gelaat te slaan, naargelang de voorkeur ‘hard’ of zacht. Sla enkel met de voorhand (vingers) en met de andere hand wordt het hoofd vastgehouden. Let als ‘agressor’ dat je de ogen, oren of neus niet raakt, sla niet te hard. Er kunnen ernstige verwondingen ontstaan van gescheurde trommelvliezen tot oogletsels en botbreuken, het gelaat is erg fragiel.


NAZORG

Ook de dagen nadien informeren en communiceren
Dat ’n verkrachtingsfantasie heel intens kan zijn en dat je daarbij emotioneel en psychisch heel diep kan gaan, is duidelijk.
Nazorg houdt onder meer in dat je na het gebeuren er bent voor elkaar, tijd maakt, knuffelt maar vooral praten. Het is elkaars tot rust brengen en weer met beide benen op de grond komen. Ook de dagen nadien informeren en communiceren hoe de gevoelens zijn.
Onderschat de belangrijkheid van nazorg niet !

SCENARIO’S

Scenario’s voor een verkrachtingsfantasie wordt enkel beperkt door de eigen fantasie…Hierbij enkele korte scenes om de creatieve geest aan het werk te zetten. Alle scenario’s kunnen gecombineerd en uitgebreid worden naar eigen inzichten en mogelijkheden. Het ontwerpen en klaarzetten van een scenario is een deel van de voorpret.

Massage
Indringer
Stortbad
Verrassing
Onmiddellijk
Chantage

SAMENVATTING

Dit artikel is een korte weergave hoe een verkrachtingsfantasie kan functioneren. Het merendeel is weergegeven alsof een vrouw steeds de rol van “slachtoffer” speelt, dat is natuurlijk niet zo. Ook is er niet ingegaan op de verschillende soorten van fantasieverkrachtingen.

Als je eigen seksuele mogelijkheden pas aan het ontdekken bent is een verkrachtingsfantasie, hoe opwindend het ook overkomt, niet geschikt.

Speel geen verkrachtingsfantasie met onbekenden, niet iedereen kan fantasie en realiteit onderscheiden tijdens een spelfase. Hou het voor personen die je kent en 100% vertrouwd.

Overleg en discussieer met je partner diepgaand over de problematiek en kom tot een consensus waar zeker de partner zich goed bij voelt. Zo voorkom je emotionele schade of erger.

Zorg voor een stopwoord, dat is onvoorwaardelijk en geldt steeds.

Hou het rollenspel binnen de afgesproken grenzen en observeer de partner kritisch en grijp desnoods zelf in. Zorg voor een veilige omgeving.

Neem na het rollenspel de tijd ruimschoots de tijd om haar te laten bekomen, te praten, aandacht te schenken aan noden en de nazorg te behartigen.


 

COMMENTAAR

VOEG EEN REACTIE TOE

*